Filtrera efter
Kategori
Yrkesutbildning
Göteborg
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4
Annonser

Popular categories

Reportage inom Yrkesutbildning

En yrkesutbildning är perfekt för dig som vill utbilda dig till ett specifikt yrke, i Göteborg hittar du ett stort utbud av yrkesutbildningar så att du kan hitta vägen till ditt drömyrke!

Vad är en yrkesutbildning?

En yrkesutbildning är en utbildning som är utformad för att leda till ett specifikt yrke. De kan vara allt från ett par dagar till ett par år långa, beroende på vilken yrkestitel du är ute efter och hur utbildningen är upplagd. Yrkesutbildningar arrangeras oftast av privata utbildningsföretag eller folkhögskolor och innehåller i regel mer praktiska inslag än akademiska utbildningar. Praktiken kan anordnas av skolan eller bestå av att du spenderar en viss tid ute på ett företag.

Varför gå en yrkesutbildning i Göteborg?

Göteborg är en utmärkt studentstad, både sett till utbudet av utbildningar och vad staden i övrigt har att erbjuda. Staden, som är Sveriges näst största, brukar även anses vara en av landets vackraste. Stadens gamla smeknamn “Nya Amsterdam” säger något om Göteborgs stadsplanering och stadens vackra placering på västkusten vid Göta älv. Göteborg har bra kommunikationer och det är enkelt att ta sig runt i kollektivtrafiken, inte minst tack vare Göteborgs välkända spårvagnsnät.

Göteborg har ett rikt kulturliv med massor av museér, bland andra Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuseet Världskulturmuseet. Andra populära nöjen som du hittar i Göteborg är den stora musikfestivalen Way Out West, nöjesparken Liseberg och olika sportevenemang och konserter på Ullevi arena eller klassiska musikevenemang i Göteborgs Konserthus. Göteborg är dessutom Sveriges kafétätaste stad med massor av mysiga kaféer som passar utmärkt för ett studiepass eller för att koppla av efter en lång dag ute på praktiken.

Inom vilka områden kan jag gå en yrkesutbildning i Göteborg?

Yrkesutbildningar finns inom alla möjliga tänkbara områden! I Göteborg finns ett stort urval av utbildningar, allt från personlig träning och kostrådgivning till juridik och ekonomi.

I Göteborg kan du gå en yrkesutbildning för att bli till exempel:

  • Frisör
  • Massageterapeut
  • Ekonomiassistent
  • Personlig tränare
  • Projektledare
  • Kostrådgivare
  • Grafisk designer

Vem kan gå en yrkesutbildning?

Förkunskapskraven för en yrkesutbildning kan variera beroende på vem som anordnar utbildningen. För en del utbildningar behöver du ha en gymnasieexamen eller annan relevant utbildning inom området, för andra yrkesutbildningar krävs inga förkunskaper.

Vad kostar en yrkesutbildning?

För de flesta yrkesutbildningar behöver du betala en avgift. Hur mycket utbildningen kostar beror på vem som arrangerar utbildningen. En del arrangörer har samarbete med en bank så att du kan få ett bra lån för att kunna betala för utbildningen. Vissa yrkesutbildningar ges under statlig tillsyn på universitet eller folkhögskolor och är kostnadsfria. Då kan du även få studiemedel från CSN för att gå utbildningen. 

Vad får jag efter min utbildning?

Eftersom det kan variera mellan olika yrkesutbildningar kan du själv behöva ta reda på om utbildningen leder till en examen, legitimation, diplom eller certifikat. Kontrollera gärna om den examen som ges är nationellt och internationellt godkänd, och om den är godkänd av relevant branschorganisation. Det är även ett bra sätt att se om utbildningen håller en bra kvalitet. 

Jobbmöjligheter i Göteborg

Yrkesutbildningar brukar ge goda chanser till jobb efter avslutad utbildning, men som med de flesta utbildningar finns inga garantier. Eftersom du oftast får en bra kombination av praktik och teori på en yrkesutbildning kan du vara attraktiv för många arbetsgivare. Om du har praktik på ett företag har du dessutom goda chanser att knyta viktiga kontakter inför arbetslivet. I Göteborg hittar du många företag som välkomnar praktikanter. Som storstad erbjuder Göteborg också stora karriärmöjligheter, på den breda arbetsmarknaden har du en god chans att hitta något som passar just dig för att fortsätta din karriär efter din yrkesutbildning!