Visa studentum.se som: Mobil

Keramisk form

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2022-08-22 - Stockholm

Videoreportage

Keramisk form

Om utbildningen

Keramisk Form är utbildningen för dig som vill arbeta med konsthantverk, formgivning, konst och arkitektur. Efter utbildningen kan du fördjupa dig inom keramik i egen verkstad eller söka vidare till högre utbildningar inom form- och konstområdet.

Om utbildningen

Tillsammans med huvudområdena brukskeramik, keramik som fri konst och keramiken i det offentliga rummet, utgör den konstnärliga träningen i måleri, teckning och skulptur din grund. Du uppmuntras att teckna och utveckla idéskisser och under läsåret ingår övningar i presentationsteknik, såväl för hand som digitalt. Teori och praktik varvas med varandra.

Under året möter du flera gästlärare med specialkunskaper inom drejning, glasyrberedning, bränningsteknik och glasblåsning. Utbildningen bygger på gemensamma form- och teknikövningar som lägger grunden för din kunskap om keramik, glasyr och bränning. I kurserna ingår egna projekt där du lär dig mer om process, material, tekniker och metoder.

Keramisk form är en bred grundläggande formutbildning där du får hjälp och handledning av yrkesverksamma keramiker, formgivare och konstnärer att utforska lerans möjligheter. Kunskap som du har användning för inom många yrkesområden.

Ämnen och material

• Formgivning och gestaltning 8,6 veckor
• Teknik och metod 6,8 veckor
• Keramiken i rummet 3,2 veckor
• Skiss- och presentationsteknik 0,8 veckor
• Eget projekt 3,2 veckor
• Teckning och måleri 7,4 veckor
• Skulptur 7,4 veckor
• Individen och gruppen 0,8 veckor
• Orientering i konst- och designteori 0,8 veckor
• Digital bildbehandling och fotografi 1,0 veckor

Under utbildningens gång går du ofta på studiebesök på museer, gallerier och på verkstäder.

För mer information om Keramisk form, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Ny information om att söka till läsåret 2022-2023 publiceras på skolans webbsida i slutet av januari 2022. Ansökan för läsåret 2022-2023 är öppen mellan 17 mars och 23 maj 2022. Under samma period kan du även ladda upp arbetsprover. Ansökan görs via skolans webbsida. Informationen om att söka finns också redan där. 

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Vägen till kunskap kan se ut på...


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Keramisk form

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Keramisk form från Nyckelviksskolan, fyll i följande uppgifter: