Yrkesutbildning

Diplomutbildning: Keramik

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
14 Sammankomster
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
9 975 SEK Momsfri
Nästa startdatum
6 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
14 Sammankomster
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
9 975 SEK Momsfri
Nästa startdatum
6 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

6 september, 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Detta är en grundläggande utbildning i keramik på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar formgivning. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll
Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdig keramik. Du lär dig grundläggande tekniker som att tumma, kavla, ringla, dreja och dekorera.

Vi går igenom grunderna i glasyrteknik. Glasering är en konst i sig och kan ge väldigt olika resultat. Du får även praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner.

Under kursen kommer du även ges tillfälle att göra ett processarbete, vilket ligger till grund för din egen keramiska formgivning. I utbildningen ingår också föreläsningar om keramik som bruksföremål och som konstobjekt.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Utbildningen går en dag i veckan kl 09.00-15.15. Utbildningen består av 14 kursdagar under totalt 14 veckor. För exakta dagar och tider, se utbildningens hemsida.

Kursledare 

Lisa Andersson är utbildad på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) och har en magisterexamen i keramik. Lisa är yrkesverksam med egen verkstad och har haft ett flertal utställningar.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Ansökan 

Du söker via utbildningens hemsida.

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig). 

Övriga kostnader

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Lera och glasyr tillkommer. Alla verktyg som behövs för kursen finns i keramikverkstaden där utbildningen äger rum.

Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Fortsatta studier

Utbildningen vänder sig bland annat till dig som vill förbereda dig för högre studier. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Keramik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Haga Östergata 12
Göteborg

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder främst estetiska diplomutbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.Om MedborgarskolanMedborgarskolan...

Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Highlights