Utbildningar i Jönköping

Ljuset vid Vättern

Som student i Jönköping är du inte ensam. Här finns både högskola, anordnare av Yh-utbildningar, yrkesutbildningar och komvux. Är du intresserad av att plugga i Jönköping? Då har du kommit rätt! Här nedan presenterar vi en massa olika utbildningar i Jönköping.
Visar 1-20 av 154 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 154 träffar
1
2
3
4
...
8

Mer om Utbildningar i Jönköping

Jönköping är med sina cirka 130 000 invånare den största staden i småland. Jönköping har ett fantastiskt läge vid Vätterns sydpunkt och ett rikligt studentliv.  I stadskärnan finns mycket butiker längs med gatorna. Vill du shoppa loss på annat håll finns även köpcentret A6. Caféer, pubar och resturanger gör Jönköping till en av Sveriges restaurangtätaste städer. Jönköping har ett levande kulturliv. Musikkonserter och olika festivaler arrangeras månadsvis och Jönköpings filmfestival arrangeras årligen. Befolkningen ökar med cirka 1 000 personer om året vilket gör att nya bostäder ständigt byggs.  

Bland kommunens invånare är cirka tio procent studenter. Många av dessa pluggar på stadens högskola, men här hittar du även flera olika utbildningsanordnare av exempelvis Yh-ubildningar och komvuxutbildningar. Högskolan ligger samlat på ett campus mitt i innerstaden. Vad du än väljer att studera i Jönköping så kommer du garanterat att trivas i vilket fall.

Att transportera dig runt i Jönköpings innerstad är lätt. Med hjälp av 18 busslinjer kan du ta dig runt utan komplikationer.  Vill du ta dig längre ut, finns det ytterligare tre busslinjer som åker runt i Jönköpings kommun.  Du kan även åka runt till städerna Skövde, Falköping och Nässjö med hjälp av Jönköpingsbanan. Med tåg kan du ta dig till Stockholm på tre timmar och Göteborg på två timmar. Det finns även tåg som åker till Köpenhamn på fyra timmar.

Studentbostäder i Jönköping

I Jönköping finns det en variaton av studentbostäder. Du kan bo bland annat i korridor, i lägenhet eller helt enkelt dela bostad med någon annan. Som student i Jönköping behöver du endast registerera dig på hemsidan ”studbo.se ”för att kunna söka studentbostäder. Där  finner du alla lediga bostäder som bostadsföretag har att erbjuda dig.

Ifall du inte hittar någon bostad rekomenderar vi dig att annonsera i lokaltidningarna, så som Jönköpings-Posten eller att söka bostäder i angränsande kommuner. Det finns även många  lediga bostäder utanför centrala Jönköping.

Jämför dina favoriter