Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Trä – form och design

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 09:00 - Stockholm

Trä – form och design

Utbildningen Trä – form och design är startpunkten för dig som siktar mot ett yrke som arkitekt, möbeldesigner, inredningsarkitekt, industridesigner och konstnär. Här får du de grundliga kunskaper om materialet trä som är centrala för dessa yrkesområden. Du behöver inte ha jobbat i trä tidigare – nyfikenhet på materialet och dess möjligheter att gestalta dina idéer kommer att ta dig långt!

Om utbildningen

Målet med utbildningen är att du ska utveckla din konstnärliga förmåga, ditt formspråk och dina hantverkskunskaper. Du kommer att undersöka träets möjligheter både funktionellt och konstnärligt under året. Detta sker genom att vi varvar längre uppgifter utifrån funktion, konstruktion och form med lekfulla korta övningar. Du kommer att lära dig skiss- och ritteknik samt möbelkonstruktion. Dessutom kommer du att få en introduktion i designmetodik. I teckning och måleri tränar du bland annat ditt seende och färglära och i ämnet skulptur finner du en stabil grund för din tredimensionella förmåga.

Undervisningsschemat är uppbyggt i block där du arbetar i ett och samma ämne eller material flera veckor i sträck. Ditt arbete följer vi sedan upp både med individuella och gemensamma genomgångar. Du kommer att få möjlighet att studera och arbeta med andra som är lika intresserade av dessa ämnen som du är, ibland i grupprojekt.

Ämnen och material

• Trä – material och verktyg, konstruktion och planering, projektarbeten, historisk och aktuell orientering 20 veckor
• Avslutningsarbete 2,6 veckor
• Teckning och måleri 7,4 veckor
• Skulptur 7,4 veckor
• Individen och gruppen 1,4 veckor
• Föreläsningar i konst och design 0,8 veckor
• Digitalt foto och bildbehandlings- och layoutprogram 0,4 veckor

Under utbildningens gång får du gå på studiebesök på museer, gallerier och på arbetsplatser.

För mer information om Trä – form och design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Ansökan för läsåret 2020-2021 är öppen mellan 18 mars och 18 maj 2020. Under samma period kan du även ladda upp arbetsprover. Ansökan görs via skolans hemsida.

Nyckelviksskolan

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i 65 år....


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trä – form och design

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Trä – form och design från Nyckelviksskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: