Visa studentum.se som: Mobil

Trä – form och design

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-17 09:00 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-05-18

Trä – form och design

Utbildningen Trä – form och design ger dig en bra utgångspunkt för en rad yrken som arkitekt, möbeldesigner, inredningsarkitekt och industridesigner. Kunskapen om trä är central för dessa yrkesområden. Du kommer att undersöka materialets möjligheter både funktionellt och konstnärligt under året. Det är viktigt att du är nyfiken på materialet trä och har en stark vilja att uttrycka dig konstnärligt.

Om utbildningen

Målet med utbildningen är att du ska utveckla din konstnärliga förmåga, ditt formspråk och dina hantverkskunskaper. I teckning och måleri tränar du bland annat ditt seende, och i ämnet skulptur finner du en stabil grund för din tredimensionella förmåga. Praktiska övningar varvas med teori. Du kommer att lära dig skiss- och ritteknik, möbelkonstruktion och färglära. Dessutom kommer du att få en introduktion i designmetodik. Genom studier på linjen Trä – form och design lägger du en grund för en framtid inom arkitektur och design eller i ett renodlat praktiskt yrke.

Veckoschemat är uppbyggt i block där du arbetar i ett och samma ämne eller material två eller tre dagar i rad. Ditt arbete följer vi sedan upp både med individuella och gemensamma genomgångar. Du kommer att få möjlighet att studera och arbeta med andra som är lika intresserade av ämnena som du är. Här får du chansen att utvecklas i den riktning du vill.

Ämnen och material

• Trä – material och verktyg, konstruktion och planering, projektarbeten, historisk och aktuell orientering 20 veckor
• Avslutningsarbete 2,6 veckor
• Teckning och måleri 7,4 veckor
• Skulptur 7,4 veckor

Under utbildningens gång får du gå på studiebesök på museer, gallerier och på arbetsplatser.

Skolgemensamma kurser:
• Individen och gruppen 1,4 veckor
• Konst och design 0,8 veckor
• Introduktion till skolans digitala plattform 0,4 veckor

Du lär dig även översiktlig programhantering i Photoshop och Indesign.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Ansökan för läsåret 2020-2021 är öppen mellan 13 mars och 18 maj 2020. Under samma period kan du även ladda upp arbetsprover. Ansökan görs via skolans hemsida.

Nyckelviksskolan

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i mer än...


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trä – form och design

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Tel: 08-544 81 500
nyckelviksskolan.se

Beställ information

För att få mer information om Trä – form och design via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.