Om skolan

indretningsarkitekt

Gör din passion för inredning professionell!

IndretningsAkademiet är en utbildningsinstitution för inredningsarkitekter. Att öka spridningen av inredning har varit deras passion i mer än 60 år. 

Inredningsakademin menar att miljön har en enorm effekt på alla människor – oavsett om individen är medveten om det eller inte. Människor dras till vackert inredda utrymmen och IndretningsAkademiet vet att ett stressat sinne kan till exempel tämjas av ett utrymme som inbjuder till lugn och avkoppling.

Skolans material har genomarbetats och vidareutvecklats sedan skolan slog upp portarna för första gången 1956. De drygt 30 lektionerna motsvarar en heltidsstudie på 3 år. Så när du läser och utför alla uppgifter lovar IndretningsAkademiet dig att du kommer att guidas säkert genom alla yrkesområden som behövs för att vara en bra inredningsarkitekt. Studien avslutas med en tentamensuppgift som rättas – precis som de andra uppgifterna längs vägen. Du får då ditt diplom som bevis på att du är klar. Du har möjlighet att läsa om tidigare studenters erfarenhet av studierna här.

Flexibel utbildning som distansutbildning

Utbildningen på IndretningsAkademiet bedrivs som distansstudier. Du dyker med andra ord inte upp i ett klassrum, utan får skickat allt material direkt till dig. Du läser och löser uppgifterna löpande som du sedan skickar tillbaka och får rättat av duktiga lärare. Allt sker i din egen takt. Du är inte beroende av andra elever och kan därför arbeta var och när det passar dig. I gengäld kan du få hjälp och motivation av nuvarande och tidigare studenter i ett slutet nätforum.

Det lär du dig på IndretningsAkademiet

Under studierna får du alla grundläggande verktyg för att inreda alla möjliga utrymmen – både i privata hem, på arbetsplatser i näringslivet samt skolor och institutioner. Du får en förståelse för hur man designar för ett specifikt ändamål, samt verktygen för att förmedla det till både kunder och proffs. Man lär sig bland annat om:

  • Färger
  • Inredningsdesign
  • Teckning
  • Former
  • Ljus

Om du vill kan du läsa mer om de enskilda lektionerna här

Professionella lärare 

Under utbildningen får vägledning av IndretningsAkademiets kompetenta föreläsare. De har alla en utbildning på hög yrkesnivå och har många års yrkeserfarenhet som inredare. När du lämnar in dina uppgifter kommer de att stödja dig med konstruktiva kommentarer och vägledning.

Få insikt i arbetet genom case

Du får en stark teoretisk grund och introduceras till många begrepp under din utbildning till inredningsarkitekt. Inredningsakademin menar dock att det teoretiska måste stödjas av uppgifter som inredare ställs inför i arbetslivet. Därför får du konkret erfarenhet av verkliga case som kommer att likna de arbetsuppgifter du får när du får jobba som inredare efter examen.

Arbetsuppgifterna ökar naturligtvis i svårighetsgrad under studietiden och när du kommer till slutet av utbildningen har du alla de viktigaste förutsättningarna för att både teoretiskt och praktiskt lösa de utmaningar som en professionell inredare ställs inför. Du kommer att kunna hjälpa andra människor varje dag med din inredning, så att de får ett positivt stöd i sina sysslor – snarare än att motarbetas och hållas tillbaka av negativ energi.

Kontakta IndretningsAkademiet för mer information om distansutbildningen till inredare!  


För mer information om IndretningsAkademiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med IndretningsAkademiet

Reportage

Zandra: "Den höga flexibiliteten är perfekt för mig som arbetande mamma"

This school is a great platform for me. It ables me to study and still being a working mom. I decide the paste of the lessons and thats the key for me. All of the material is great, and I'm being well prepared to work as an Interior Designer, with confidence.Utbildningar

Yrkesutbildning
Arkitektur
Inredningsarkitekt Utbildningsform Längd Ort
Inredningsarkitekt Distans Distans

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: IndretningsAkademiet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

IndretningsAkademiet

3070
Staget 12
Snekkersten

Tel: +45 61677660
www.indretningsakademiet.dk

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

anonym

En super bra skola. Är lärorik och roligt att arbeta med skolans plattform. Mycket man får med sig i ryggsäcken när man sen ska ut i arbetslivet. Skolans lärare är också snabba på att svara på frågor via mejl. Rekommenderas verkligen!

Josefin

Rolig utbildning och är jätte nöjd.

Aurelija Uosis

Rekommenderar :)

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från IndretningsAkademiet, fyll i följande uppgifter: