Visa studentum.se som: Mobil

Textil form

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-17 09:00 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-05-18

Videoreportage

Textil form

Det är spännande att arbeta med textil idag och textilområdet är bredare än någonsin, ämnen som textildesign och hantverk kopplas samman med ekonomi och teknik, miljöpåverkan och produktutveckling. Materialet textil är betydelsebärande, fyllt av minnen, känsla och handling. På vår utbildning möter du textila former och uttryck som vi är omgivna av varje dag. Textil form kan vara startpunkten för dig som siktar mot ett framtida yrke som textildesigner, textilkonstnär, inredningsarkitekt, scenograf eller som kostymör inom teater, television och film.

Om utbildningen

Under hela året betonar vi den konstnärliga processen och din individuella uttrycksförmåga. Teckning, måleri och skulptur löper som en röd tråd genom året och fungerar som grund för färg- och formarbetet i de textila teknikerna. Inom ämnet textiltryck får du arbeta med kompositionsövningar och skissuppgifter, mönster och bilder. I vävning undersöker vi textilmaterial och vävteknik hur dessa sammanfogas för att skapa ett konstnärligt uttryck.

I ett större projekt sammanför vi de kunskaper du erövrat från utbildningens olika ämnen. Här arbetar du tredimensionellt med textila material, både i förhållande till kroppen och till rummet.

Utbildningen lägger stor vikt på att utveckla din konstnärliga förmåga och erbjuder därmed en bra grund för fortsatta studier både i Sverige och i utlandet.

Ämnen och material

• Textil – tryck 7,6 veckor
• Textil – väv 11,2 veckor
• Projektarbete textil form 3,8 veckor
• Teckning och måleri 7,4 veckor
• Skulptur 7,4 veckor

Under utbildningens gång får du gå på studiebesök på museer, gallerier och på ateljéer.

• Individen och gruppen 1,4 veckor
• Konst och design 0,8 veckor
• Introduktion till skolans digitala plattform 0,4 veckor

Du lär dig även översiktlig programhantering i Photoshop och Indesign.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Ansökan för läsåret 2020-2021 är öppen mellan 13 mars och 18 maj 2020. Under samma period kan du även ladda upp arbetsprover. Ansökan görs via skolans hemsida.

Nyckelviksskolan

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i mer än...


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Textil form

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Tel: 08-544 81 500
nyckelviksskolan.se

Beställ information

För att få mer information om Textil form via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.