Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Textil form

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 09:00 - Stockholm

Videoreportage

Textil form

Utbildningen Textil form är startpunkten för dig som siktar mot ett yrke inom inredning, design, scenkonst och kostym. Textilområdet är brett och idag behövs kompetens inom design och hantverk i yrken kopplade till hållbarhet, ekonomi, teknik och produktutveckling.

Om utbildningen

Du lär dig om de olika textila materialens egenheter och uttryck. Inom ämnet textiltryck får du arbeta med kompositionsövningar och skissuppgifter, mönster och bilder. I vävning undersöker du hur material och vävteknik sammanfogas för att skapa ett konstnärligt uttryck. Teckning, måleri och skulptur löper som en röd tråd genom året och fungerar som grund för färg- och formarbetet i de textila teknikerna.

Du kommer att sammanföra de kunskaper du erövrat från utbildningens olika ämnen och att arbeta tredimensionellt med textila material, både i förhållande till kroppen och till rummet. Du övar på att reflektera kring ditt arbete och att presentera det på ett professionellt sätt.

Under året utvecklas du för att hitta ditt individuella uttryck och lära dig hur man arbetar med konstnärliga processer. Det ger dig en bra grund och är en förutsättning för fortsatta studier både i Sverige och i utlandet.

Ämnen och material

• Textil – tryck 7,6 veckor
• Textil – väv 11,2 veckor
• Projektarbete textil form 3,8 veckor
• Teckning och måleri 7,4 veckor
• Skulptur 7,4 veckor
• Individen och gruppen 1,4 veckor
• Föreläsningar i konst och design 0,8 veckor
•Digitalt foto och bildbehandlings- och layoutprogram 0,4 veckor

Under utbildningens gång får du gå på studiebesök på museer, gallerier och på ateljéer.

För mer information om Textil form, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Ansökan för läsåret 2020-2021 är öppen mellan 18 mars och 18 maj 2020. Under samma period kan du även ladda upp arbetsprover. Ansökan görs via skolans hemsida.

Nyckelviksskolan

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i 65 år....


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Textil form

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Textil form från Nyckelviksskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: