Filtrera efter
Alla kategorier
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
Utbildningsform
Visa fler filter
Visar 1-11 av 11 träffar
Annonser

Popular categories

Places within Stockholm

Studera på en folkhögskola i Stockholm

När du ska börja studera på en folkhögskola kommer du få lära dig efter vad du som student har för behov och förkunskaper där skolan utgår från dig som student med sitt innehåll i kurserna. Du kommer kunna välja om du vill förbereda dig själv för högre studier på universitet eller högskola. Du kan även välja att specialisera dig inom ett specifikt område.

Andra populära orter

Folkhögskola i Luleå

Folkhögskola i Ransäter

Folkhögskola i Åsa

Välj om du vill läsa allmän eller särskild kurs på folkhögskola 

Det finns flera olika typer av kurser du kan välja att läsa på folkhögskolor i Stockholm. Vilken som passar dig beror på lite vad för behov och erfarenhet just du har. Du kan välja mellan allmän och särskilda kurser. Skillnaden på dessa är att allmän kurs passar dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning för att du vill skaffa dig grundläggande behörighet för att studera på universitet, högskola eller yrkeshögskola samtidigt som du kan välja att fördjupa dig inom vissa ämnen. Medan särskild kurs vänder sig till dig som vill specialisera dig inom ett specifikt område som till exempel fritidsledare, idrott och träning eller hållbar utveckling.

Hur ansöker jag till folkhögskola i Stockholm?

Då varje folkhögskola ansvarar för sin egen antagning måste du ansöka direkt hos folkhögskolan du är intresserad av att studera på. Är du intresserad av att studera olika kurser som är på olika folkhögskolor måste du skicka in en ansökan till respektive folkhögskola.

Skulle det vara så att sista ansökningsdag redan har varit kan du göra en intresseanmälan här på studentum.se med dina önskemål så kommer skolan att återkomma till dig hur ni kan gå vidare härnäst då det är ganska vanligt att skolor har en löpande antagning.

Beroende på vilken kurs du vill studera kan det komma att krävas att du ska göra ett antagningsprov, skicka in ett arbetslivserfarenhetsintyg eller ett personligt brev där du motiverar varför just du passar in på deras kurs.