Visa studentum.se som: Mobil

Fritidsledarutbildning

Skarpnäcks Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: augusti 2023 - Stockholm

Om utbildningen

Gå en Fritidsledarutbildning på Skarpnäcks folkhögskola

Gå en Fritidsledarutbildning på Skarpnäcks Folkhögskola

Drömmer du om att få jobba som fritidsledare? Vill du arbeta med människor och skapa gemenskap? Läs till fritidsledare på Skarpnäcks Folkhögskola! Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av ledarskap och personlig utveckling. Du bör vara intresserad av fritid där upplevelser och utmaningar skapas. Som ledare ska du också kunna inspirera andra till utveckling. 

Studera kommunikation, ledarskap och beteendemönster

Under utbildningen lär du dig att hantera svåra och utmanande situationer. Du utvecklar en förmåga att kommunicera med människor och lär dig hur dina egna och andras kommunikations- och beteendemönster fungerar. Du utvecklas inom ledarskap och lär  dig vilka maktobalanser som finns i samhället. Utbildningen är generell och handlar om att leda grupper och stötta individer att växa. 

Folkbildningsmetoder varvas med akademisk undervisning

På Skarpnäcks Folkhögskola studerar du dels enligt folkbildningsmetoder men läser även akademisk litteratur vilket gör att du som student får en djup förståelse av innehållet samt utvecklas som ledare. Under utbildningen synliggörs normer och maktförhållanden i samhället. Maktdimensioner som kön, klass, etnicitet, sexualitet och funktionsvariationer m.m. lyfts och du får lära dig hur de påverkar dig och ditt liv. Medvetenheten du får lära dig är ett bra verktyg för dig i ditt professionella ledarskap. 

Stora chanser till jobb efter utbildningen

Skarpnäcks Folkhögskola har ett nära samarbete med fritidssektorn, kommuner och organisationer som anställer fritidsledare. Skolan är en av tio intressenter i Kunskapscentrum för fritidsledarskap och tidigare studerande visar att i stort sett alla som efter vår utbildning söker arbete, också får arbete inom sektorn. Fritidsledarutbildningen är en eftergymnasial utbildning på heltid och för att bli antagen behöver du ha allmän behörighet.

För mer information om Fritidsledarutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hur studerar du på Fritidsledarutbildningen?

Lektionstiderna infaller normalt mellan 9.00 och 16.00. Utöver detta krävs tid för inläsning och egna studier. Arbetsformerna varierar mellan föreläsningar, grupparbeten och självständigt arbete. Vissa kurser läser man tematiskt och/eller i projektform. I utbildningen lägger man stor vikt vid att diskutera och reflektera kring det som studeras vilket innebär att man måst vara närvarande vid all undervisning för att bli godkänd. Utbildningen går inte att kombinera med yrkesarbete.

Av en bra fritidsledare krävs god självkännedom och samarbetsförmåga. Det får du chans att utveckla genom samverkan och spegling i studiegruppen på Skarpnäcks folkhögskola. Du får stora möjligheter till personlig utveckling under utbildningstiden. Genom planeringsgrupper och utvärderingar har de studerande möjlighet att påverka undervisningens innehåll och upplägg. 

Du måste också vara beredd lämna skolan och ditt hem under vissa kursavsnitt som läggs utanför skolan, med övernattning på t ex vandrarhem, ibland i skogen etc. Det sker under sammanlagt några veckor per termin. Dessutom gör varje studiegrupp en studieresa till någon europeisk storstad för att få inspiration av deras fritidsarbete.

Så ansöker du

För att ansöka till Fritidsledarutbildningen ska du ha grundläggande behörighet från gymnasiet.

Praktik från fritidsverksamhet eller föreningsliv är meriterande.

Till ansökan ska du också bifoga:

  • Personbevis för studier
  • Kopia på gymnasiebetyg
  • Intyg på praktik- eller arbetslivserfarenhet
  • Personligt brev som motiverar din ansökan

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du ett intyg. 

Kostnader

Ingen kursavgift. Materialavgift: 4000 kr/termin vilket inkluderar litteratur, kortare frilufts- och studieresor, vissa internatkostnader mm.

Skarpnäcks Folkhögskola

På skolan vill man se dig som den person du är. Du får möjlighet att utvecklas utifrån dina behov och ditt mål med studierna. Du kan skaffa dig kunskaper och färdigheter för att komma vidare i livet. På Skarpnäcks folkhögskola...


Läs mer om Skarpnäcks Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fritidsledarutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Skarpnäcks Folkhögskola

Fraktflygargatan 16
128 30 SKARPNÄCK

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 19 recensioner.

Ludwig
2 av de bästa åren i mitt liv! Gick från en skoltrött tonåring till någon som längtade efter att få gå till skolan. Tog flera år innan jag kom in i yrket men har aldrig slutat ha användning av det jag lärde mig här. Stora förändringar i att lära sig ett normkritiskt perspektiv till att bättre förstå kommunikation eller ha tips och tricks inom bå...
Visa mer
Braulio
Väldig bra utbildning med individuella prövningar som har gett mig väldigt mycket. Väldigt många utmaningar , men väldigt givande. I stort så har denna gett mig mer en vad jag trodde
Markus
Jag anser att utbildningen har varit givande och lärorik. Önskar dock att vi som gick ut nu fått ta del av mer erfarna lärare i kollegiet mer. Jag känner att det hade gett mig mer att ta med mig efter utbildningen då jag anser att vi fått stå och stampa mycket på samma ställe utan resultat ibland. Självklart har det varit lärorikt ändå men iblan...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 39 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fritidsledarutbildning från Skarpnäcks Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: