Visa studentum.se som: Mobil

Allmänna kurser

Skarpnäcks Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1-4 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2022 - Stockholm

Allmänna kurser

Läs Allmänna Kurser på Skarpnäcks Folkhögskola

Läs Allmänna Kurser på Skarpnäcks Folkhögskola

Vill du studera vidare men saknar behörighet? På Skarpnäcks Folkhögskola kan du läsa behörighetsgivande kurser som ger dig chansen att få behörigheter motsvarande gymnasiebehörigheter. 

Ger dig en bred kunskap och allmänbildning 

Allmänna linjen riktar sig främst till dig som vill plugga vidare och få behörighet till högre studier men kan lika gärna vara till för dig som vill utvecklas eller som har jobbat ett tag och nu vill studera igen. Som studerande på Allmänna linjen får du en bred kunskap och allmänbildning som ger dig en bra grund inför framtida högre studier. 

Grundläggande behörighet till högskolestudier 

Under utbildningen studerar du på heltid och blir undervisad i samtliga ämnen som ingår i den kursen du valt.
Du kan få grundläggande behörighet för högskolestudier genom att studera 1 – 4 år på allmän linje. Du måste då uppnå godkänd nivå motsvarande godkänt i de gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap och naturkunskap.

Baskurs eller fortsättningskurs

Skarpnäcks Folkhögskola erbjuder tre nivåer av undervisning, du kan välja mellan att läsa en baskurs, eller två fortsättningskurser: Individ och Omvärld. Baskursen riktar sig till dig som har gått ut grundskolan och behöver tre år för att uppnå grundläggande behörighet. Fortsättningskurserna är för dig som har gått minst ett år på gymnasiet eller arbetat minst ett år och har betyg i svenska A eller 1. Mer om inriktningarna Individ och Omvärld kan du läsa på skolans webbplats. 

För mer information om Allmänna kurser, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

De tre olika nivåerna

Baskursen

Baskursen vänder sig till dig som är färdig med grundskolan men behöver tre år på gymnasiet för att uppnå grundläggande behörighet. Den ger baskunskaper och basfärdigheter i svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap och natur. Du repeterar eventuellt något ämne på grundskolenivå om behov finns. Du tränar och utvecklar din studieteknik. Vi arbetar med kortare teman. Du kan få behörighet i Svenska 1 under denna kurs.

Fortsättningskurserna Omvärld och Individ

Fortsättningskurserna kan du börja i om du är färdig med grundskolan och har gått ett år på folkhögskola, ett år på gymnasium eller arbetat under minst ett år. Du ska dessutom vara godkänd i svenska 1/A eller svenska som andraspråk 1/A. Vi gör en individuell bedömning vid ett samtal där vi tittar på dina betyg och intyg över tidigare skolmeriter och gör ett lästest för att du ska bli placerad i den grupp som passar dig bäst.

schemat finns lektioner i svenska, engelska, matematik, klasstid, tema och eget arbete eller studiestöd. Vi har lektioner mellan kl. 9.00 och kl. 15.30 de flesta dagar.

Med tema menar vi koncentrationsläsning i sju till åtta veckor i ämnesområden som samhällskunskap, historia, religion, naturkunskap, psykologi med underrubriker.

Så ansöker du

Du som inte har färdig gymnasieexamen är välkommen att söka till allmän kurs.

Examen & Intyg

På folkhögskolan finns inte betyg. Folkhögskolan har i stället ett studieomdöme. Med studieomdömet kan du konkurrera om platser på högskolan i en speciell behörighetsgrupp, BF, för just folkhögskolestuderande.

Kostnader

Ingen kursavgift. Materialavgift: 1050 kr/termin

Skarpnäcks Folkhögskola

På skolan vill man se dig som den person du är. Du får möjlighet att utvecklas utifrån dina behov och ditt mål med studierna. Du kan skaffa dig kunskaper och färdigheter för att komma vidare i livet. På Skarpnäcks folkhögskola...


Läs mer om Skarpnäcks Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmänna kurser

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Skarpnäcks Folkhögskola

Fraktflygargatan 16
128 30 SKARPNÄCK

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 5 recensioner.

Anonymt
Extremt bra och fina lärare som är tillmötesgående och hjälpsamma om du som elev har höga ambitioner så rekommenderar jag allmän kurs/skolan!
Anonymt
Extremt bra och fina lärare som är tillmötesgående och hjälpsamma om du som elev har höga ambitioner så rekommenderar jag allmän kurs/skolan!
Lydia
Alltså, NEJ. Jag har aldrig mått så dåligt som jag gjorde när jag gick på den här skolan. Det bråkades och mobbning pågick hela tiden så pass ofta och mycket att flera elever i min klass slutade, även jag till slut för jag klarade inte av miljön och alla hemska människor som gick där. Lärarna gjorde ingenting, de kunde sitta och titta på medan e...
Martin Kommentar:
Hej Lydia,

tråkigt att läsa att din uppfattning av din skolgång var så här i efterhand.

Ha det bra!
Hälsningar
Martin
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(3,4)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 38 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmänna kurser från Skarpnäcks Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: