Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Korta YH-utbildningar

Digital Marketing

Längd
12 veckor, 30 Yh-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
12 veckor, 30 Yh-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Digital Marketing

Digital Marketing

Lär dig att hantera digital marknadsföring

En kort kompetenskurs för dig som är yrkesverksam och behöver uppdatera dina kunskaper inom digital marknadsföring. Kursen är kostnadsfri, på distans, berättigar till CSN och har ett flexibelt upplägg.

Distansutbildning för dig som är yrkesverksam

Utbildningen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom försäljning och marknadsföring och behöver re-skill eller up-skill. Du får här möjlighet att komplettera din tidigare kompetens med nytt yrkeskunnande. Bland annat lär du dig planering, genomförande och uppföljning av digitala marknadsinsatser med hjälp av metoder, begrepp och gällande regelverk.

Specialiserade och aktuella kunskaper

Målet med kursen är att du ska utveckla specialiserade och aktuella kunskaper om digitala mediekanaler och dess funktion för effektivt upphandla och använda digitala marknadsföringstjänster.

Digital marknadsföring växer explosionsartat

De senaste fem åren har företagens digitala medieinvesteringar nästan fördubblats. I och med pandemin har digitaliseringen påskyndats och de digitala kanalerna flyttat fram sina positioner ytterligare. Samtidigt sker en allt större del av handeln över till nätet. I december 2020 växte e-handeln med 50% jämfört med samma månad 2019.

Ökade kompetenskrav

I takt med de digitala kanalernas ökade betydelse, växer också behovet hos alla som arbetar med marknadsföring och försäljning att behärska verktyg, begrepp och metoder för att effektivt nå ut till målgruppen i de digitala kanalerna.

I samarbete med branschföretag

I samarbete med bland annat Google och IAB Sverige har dagens kompetensbehov tydliggjorts. Konkret efterfrågar arbetslivet aktuell kompetens i hur man upphandlar medietjänster i den digitala världen. Det handlar bland annat om digitala verktyg och tekniker, vilka termer och begrepp som är relevanta, GDPR, och de digitala kanalernas funktion och egenskaper.

Linkedin Learning ingår

Alla studerande på SSBs korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva upplägget har arbetslivet medverkat i olika former. Lärare och handledare utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

För mer information om Digital Marketing, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Stockholm School of Business?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Ansökan och behörighet

Förkunskaper

 • Slutbetyg från gymnasium
 • Minst Godkänt eller betyget E i engelska 6 eller motsvarande kunskaper.
 • Dokumenterad yrkeserfarenhet inom marknadsföring omfattande minst ett år på heltid (arbetsgivarintyg, arbetsintyg, referenser eller liknande).

Vem blir antagen till utbildningarna?

Många av våra kurser har fler sökande än antal platser. För att antagningen ska bli rättvis sker då urvalet efter en förutbestämd process.

De sökande som är behöriga rangordnas efter antalet sammanlagda poäng i urvalsprocessen och antas i turordning. Den sammanlagda poängen i urvalsprocessen består av den poäng som tilldelas utifrån dina betyg i gymnasiekursen Engelska 6 samt den poäng som tilldelas utifrån din yrkeserfarenhet och tidigare meriterande utbildning.

Du får 1 poäng för 1 månads meriterande eftergymnasial utbildning som du kan styrka med intyg. Det ges max 10 poäng i denna kategori.

Du får poäng för varje (helt) år du har arbetat inom marknadsföring. Yrkeserfarenheten ska styrkas med intyg och det ges max 30 poäng i denna kategori.

Upplägg

Flexibelt upplägg

Utformningen av utbildningen tillgodoser de höga krav på flexibilitet som både arbetsliv och studerande ställer. Upplägget, som tagit fram i samverkan med IAB Sverige, ger dig möjlighet att anpassa tid, plats och fart utifrån dina och arbetsgivarens förutsättningar. Självklart blir du certifierad inom digital media via IAB Sverige efter slutförd utbildning.

Kostnader

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Efter utbildningen

Efter kursen har du kompetens att sammanställa en tydlig brief och självständigt behärska beställarens roll gentemot en byrå. Du kan planera en verksamhets synlighet och närvaro i digitala kanaler. Du kan bedriva varumärkesbyggande marknadsföring i det föränderliga digitala medielandskapet.

Efter YH-utbildningen har du kunskaper och färdigheter i:

 • Marknadsföringsmodeller, målgruppsmöjligheter, regler och riktlinjer.
 • Akronymer och terminologi samt svenska och internationella standards.
 • GDPR/Dataskyddförordningen.
 • Reklamtrötthet, viewability och AdFraud.
 • Attribution och konverteringsvärden.
 • Mediematematik.
 • Välja rätt KPI:er.
 • Utvärdera digitala kampanjer.
 • Bedöma åtgärder i digitala mediekanaler och utvärdera möjligheter och resultat av valda åtgärder.
 • Ur ett marknadsföringsperspektiv hantera det digitala medielandskapet såsom exempelvis dispay-annonsering, online video, sociala medier, influencer marketing, digital audio och podcast, DOOH, mobilannonsering, e-post marknadsföring, programmatic handel och native advertising.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital Marketing

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholm School of Business
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

Ekonomi och försäljning i Business Class

Är du effektiv, målinriktad och gillar resultat? Då kommer du att älska Stockholm School of Business. Här får du en efterfrågad utbildning och gör praktik på framgångsrika branschföretag. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du hittar hela...

Läs mer om Stockholm School of Business och visa alla utbildningar.

Highlights