Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Köping

Västerås Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Köping
1-3 år beroende på förkunskaper
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti och januari - Köping

Allmän kurs - Köping

Letar du efter en utbildning där du kan få behörighet till högskola eller ha motsvarande fullgjort gymnasium? Vill du själv bestämma över dina studier? Vill du studera på en engagerad och rolig skola?

Allmän kurs i Köping

Allmän kurs på Folkhögskolan i Köping är utbildningen för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete. Du som har eller inte har tidigare studier på gymnasienivå kan nå grundläggande behörighet på ett år upp till tre år beroende på tidigare studier. Tillsammans med dina lärare och mentorer bygger du din studiegång på folkhögskolan utifrån dina förkunskaper och mål.

Du får tillgång till dator under studietiden

Skolan ligger långt fram när det gäller data och informations- och kommunikationsteknik. Som arbetsverktyg får du låna en dator av skolan under studietiden.

Arbetssätt och innehåll

Svenska, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia är ämnen som du kommer att läsa under din tid här. De ger grundläggande behörighet men dessutom kommer du få lära dig mycket annat som rustar dig för framtiden oavsett om du är på väg mot arbetsliv eller vidare studier.

Grupparbeten, gruppdiskussioner och gruppredovisningar är en del av arbetssättet och genom att arbeta med temadagar, föreläsare och studiebesök ser vi till att fokusera på världen utanför skolan. Samhällsfrågor lokalt, regionalt och internationellt bildar en röd tråd genom kursen.

Du är varmt välkommen till en intressant och inspirerande utbildning!

För mer information om Allmän kurs - Köping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du söker via utbildningens webbsida.

Tidigare deltagare berättar

Den största skillnaden mot gymnasiet är att det är mer frihet här. Och att det är ett aktivt val man har gjort, man är ju mer motiverad till att gå här av den anledningen. Här blir man sedd, det är inte lika stort och lärarna har tid att se varje elev. Sen gillar jag hur behörigheterna funkar. Man blir inte bedömd efter hur man har klarat det, utan det är antingen eller och det är jätteskönt. Många har ju skriv- och provkramper som sätter käppar i hjulet. Man får också en helt annan kontakt både med elever och lärare här, jämfört med gymnasiet. Så det är bara positivt i den aspekten. Fast innan man söker kanske man ska tänka två gånger, om man är motiverad. Det är nog ingenting man ska göra bara för att ha nåt att göra, utan jag tror att man måste ha bestämt sig. Men för mig har det här varit jättebra.

- Eric Nore

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel.  Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 500 kr som används till studieresor, studiematerial, försäkring, programlicenser och skolgemensamma aktiviteter.

Västerås Folkhögskola

Västerås Folkhögskola

Vad innebär det att plugga på Folkhögskola?

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken som är en oas för både gamla och unga. Djäkneberget har under flera hundra år varit en samlingsplats för västeråsarna. Välkommen hit! Folkhögskola är en annorlunda...


Läs mer om Västerås Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Köping

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Västerås Folkhögskola

Västeråsvägen 9
731 41 Köping

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Köping från Västerås Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: