Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Svenska som andraspråk med yrkesinriktning

Stensunds Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Trosa
1-2år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-18 - Trosa
Sista ansökan: 2020-05-31
Svenska som andraspråk

Allmän kurs - Svenska som andraspråk med yrkesinriktning

Har du studerat svenska som andraspråk/SFI tidigare och har behov av att förstå och tala, läsa och skriva svenska bättre? Saknar du fullständig grundskola eller har inte studerat på länge?  Då är detta kursen för dig!

Den ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna söka dig vidare till övriga kurser inom folkhögskolan, såväl Allmän kurs (gymnasienivå) som profilkurser och yrkesutbildningar. Kursen ger dig rätt till studiemedel från CSN. 

50 procent är studier inom allmänna ämnen för gymnasiebehörighet:

  • Svenska som andraspråk
  • Matematik
  • Engelska
  • Samhälle


Vi arbetar tematiskt med dessa ämnen och undervisningen utformas utifrån dina kunskaper, erfarenheter och intressen.  35 procent är inom vald fördjupning (profil):

  • Bygg & Fastighet
  • Hotell & Restaurang
  • Städteknik
  • Vård & Omsorg
  • Skapandeverkstad med textil och skulptur


Fördjupningen innehåller både yrkesinriktad svenska inom vald profil och preparerande kunskaper, steget innan gymnasiet.  15 procent är praktik inom vald profil. 

Allmän kurs - Grundskolenivå med inriktning mot svenska som andraspråk med praktik är till för dig som behöver komplettera din utbildning från grundskolan och samtidigt bli säkrare på vad du vill jobba med. 

Hos oss får du möjlighet att studera i lugn takt och i en trygg miljö, där du får både stimulans och tid för eftertanke. Att träna och förbättra språket är centralt i kursen och du blir bättre på språket genom undervisningen i skolan men även i växelverkan med praktik ute på arbetsplatser och föreningar helt efter ditt eget intresse. Kursen är förberedande inför fortsatta studier på gymnasienivå yrkeskurser inom folkhögskolan. 

Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper i det svenska språket, vilket betyder att du läser på din nivå och fortsätter där du är. Vi vill ge dig en god grund för fortsatt lärande. 

För mer information om Allmän kurs - Svenska som andraspråk med yrkesinriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök görs via skolans egna hemsida.

Prova-på-dagar

Efter överenskommelse.

Kostnader

Litteratur och material beräknas kosta c:a 1000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Fortsatta studier

Efter utbildningen kan du söka dig vidare till övriga kurser inom folkhögskolan, såväl Allmän kurs (gymnasienivå) som profilkurser och yrkesutbildningar.

Stensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola är inte bara en skola, det är även en plats att växa på! Stensunds Folkhögskola är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa. Du finner Stensunds Folkhögskola vid...


Läs mer om Stensunds Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Svenska som andraspråk med yrkesinriktning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stensunds Folkhögskola

Stensunds folkhögskola
61991 TROSA

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Svenska som andraspråk med yrkesinriktning från Stensunds Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner