Konst- och kulturutbildning

Konstnärlig grundutbildning - 1 år

Basis konstskola, i Stockholm
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Pris
58 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Pris
58 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Konstnärlig grundutbildning - 1 år

Konstnärlig grundutbildning – 1år är en eftergymnasial heltidsutbildning som är förberedande inför högskola då den ger en god grund för att söka vidare studier inom konst, design och andra kreativa yrkesområden.

Ämnena som innefattas är teckning, kroki, skulptur, måleri/olja, måleritekniker, grafik, konsthistoria, grafisk design och illustration samt tematiskt arbete med handledning i både gemensamma och individuella konstnärliga processer, vilket allt sammantaget utvecklar seendet och förmågan till konstnärlig gestaltning.

För mer information om Konstnärlig grundutbildning - 1 år, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Stockholm

Kursinnehåll

 • Teckning – kursen har fokus på teckningens material, metoder, perspektiv och motiv. Olika förhållningsätt och komposition. Studier av ellipser, ljusförhållanden och valörer. Teckningen är ett centralt moment i alla ämnesområden.

 • Kroki – vi tecknar efter modell och tränar därigenom förståelsen för anatomi och figurframställning. Det personliga uttrycket fördjupas i dialog med läraren.

 • Måleri – färglära, komposition, bildanalys, materialkunskap inom oljemåleri, akvarell och tuschtekniker. Höstterminens undervisning i olja ägnas åt lärarledda modell-, stilleben- och porträttstudier vilka under vårterminen följs upp av övningar i idébaserat måleri och måleriska experiment. Under hela läsåret refereras och diskuteras konsthistoria och nutida måleri. I kursen ingår också materialgenomgång, miljövänlig hantering av arbetsmaterialet, rengöring och sophantering.

 • Skulptur – kursen består av grupparbeten och individuellt arbete som undersöker grundläggande delar i konstnärlig kommunikation och tredimensionell form. Modellstudier. Dokumentation av arbetsprocessen och färdiga verk.

 • Projektvecka – kursen syftar till  att ge erfarenhet av ett tematiskt processarbete tillsammans med andra.

 • Grafik – orientering i grafiska tekniker så som: djuptryck, högtryck, experimentella metoder, genomtryck, plantryck, digitala bilder och blandformer.

 • Konsthistoria – Att med olika teman och jämförande exempel från samtid, nutid och dåtid introducera och diskutera konstens och bildens form, innehåll, funktion och teoretiska begrepp i ett brett och berättande samhälls- och idéhistoriskt perspektiv.

 • Grafisk design & Illustration – vi jobbar både för hand och digitalt. Vi går igenom typografi och bokstavshistoria samt vad som händer just idag inom området. Orientering i datorprogrammen Illustrator, Photoshop och In Design. Fokus ligger på det konstnärliga och kreativa i arbetsprocessen.

 • Presentation – Kursen innehåller terminsredovisning med feedback i mindre grupper.  Arbete med sammanställning av arbetsprover inför vidare utbildning. Utställningsarbete.

Ansökan och behörighet

Ansökan görs via Basis hemsida. Där kan du även läsa mer om arbetsprover för ansökan.

Har du fler frågor om ansökningsprocessen, fyll i en intresseanmälan här.

Kostnader

Avgiften för Grundåret är 28 500 kr per termin exklusive 1000 kr i anmälningsavgift.

Materialkostnader tillkommer max 4000 kr. Eleven får stöd i att hitta billiga materialalternativ.

Du som söker studiemedel kan också söka merkostnadslån hos CSN för hela kursavgiften. Läs mer på CSN:s hemsida, under rubriken Övriga utbildningar.

Utbildningen är kompletterande utbildning i kvoten A3. Inom A3-kvoten har du rätt till fyra terminers studielån (max 80 veckor). Studiemedel på Grundåret belastar således inte din högskole- och universitetskvot.

Videoreportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstnärlig grundutbildning - 1 år

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Basis konstskola
Folkungagatan 147
116 30 Stockholm

Basis konstskola bedriver utbildning på eftergymnasial nivå inför högskola och andra högre studier inom de konstnärliga yrkesområdena. Har du ett intresse för konst, design och kultur är Konstskolan Basis perfekt för dig. I ett gammalt hus från 1700-talet på Söder i...

Läs mer om Basis konstskola och visa alla utbildningar.

Highlights