Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i arkeologi - teori och praktik

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Mastersprogrammet är speciellt utvecklat för att möta kraven inom forskning, fältarkeologi och kulturarvsförmedling. I programmet får du möjlighet att fördjupa dig i något av institutionens fyra ämnen: antikens kultur och samhällsliv, arkeologi, historisk arkeologi eller historisk osteologi. Utbildningen är utformad så att den aktivt kombinerar ämnenas teoretiska, metodiska och praktiska sidor. Masterprogrammet fungerar som en förberedelse för forskarutbildningen samtidigt som det hjälper dig att utveckla kunskaper och färdigheter som är efterfrågade inom t.ex. uppdragsarkeologin, kulturmiljövården och på museer. Utbildningen lägger också stor vikt vid de överförbara färdigheter som efterfrågas på en vidare arbetsmarknad. Exempel på dessa färdigheter är kritiskt tänkande och förmågan till reflektion, skriftlig och muntlig kommunikation, hantering av informationsteknologi, problemlösning, informationsinhämtning, projektarbete samt att analysera och göra synteser över omfattande problemfält.

http://www.ark.lu.se/utbildning/masterutbildning/

Så ansöker du

Examen från grundnivå i ett av huvudområdena Arkeologi, Historisk arkeologi, Antikens kultur och samhällsliv eller Historisk osteologi eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights