Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram

Om programmet

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik är ett tvärvetenskapligt masterprogram som kombinerar områdena biologi, datavetenskap och statistik. Programmet ger dig kunskaper för att kunna hantera dataanalysutmaningar inom modern biomedicinsk och molekylärbiologisk forskning.

Det här läser du på programmet

Programmet innehåller fördjupade forskningsorienterade kurser inom systembiologi och bioinformatik.

Under den första delen av programmet studerar du avancerade kurser i bioinformatik, programmering, experimentell design och aktuella forskningsämnen. I den andra delen fortsätter du med avancerade kurser i multivariat statistik, expressionsdataanalys, nätverksanalys och systembiologi. Under den tredje delen i programmet kommer du att studera nästa generations sekvenseringsanalys, biblioteksförberedelse och kvalitetskontroll. Tillsammans ger det dig en solid grund i de forskningsmetoder som används inom bioinformatik och systembiologi.

Programmet avslutas med ett examensarbete (45 hp) under det andra året. Under examensarbetet kommer du att formulera och lösa ett relevant forskningsproblem, så att du kan kombinera dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter. Examensarbetet utförs självständigt under ledning av en kvalificerad handledare från Högskolan i Skövde. Du kan välja att skriva ditt examensarbete vid Högskolan, vid ett av våra partnerföretag eller andra högskolor och universitet, företag eller forskningsinstitut.

Systembiologi med specialisering i bioinformatik är ett internationellt program, all undervisning sker på engelska.

Jobb efter examen

Det är idag en brist på bioinformatiker och systembiologer, och du har ett brett spektrum av möjligheter på arbetsmarknaden. Det finns ett växande behov av experter som kan analysera storskaliga biologiska data och utveckla nya verktyg och metoder för sådana analyser. Efter dina studier kan du arbeta inom life science-industrin, till exempel inom bioteknik- eller läkemedelsföretag, eller vid offentliga forskningslaboratorier.

Läsa vidare efter programmet

Efter programmet kan du fortsätta med forskarutbildning.

Forskning inom området

Vi beksriver forskningen inom Systembiologi under ingången Forskning.

För mer information om Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom det biologiska eller medicinska området (eller motsvarande) omfattande minst 180 högskolepoäng. Med det biologiska området åsyftas här program med exempelvis molekylärbiologisk, biokemisk, mikrobiologisk eller fysiologisk inriktning. Med medicinska området åsyftas här program i huvudsak inriktade mot biomedicin. Vidare krävs godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Masterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 SKÖVDE

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt. Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör. Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen. Du kanske vill förändra världen. Eller så vill...

Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Highlights