Visa studentum.se som: Mobil

Litterär gestaltning, skrivarkurs

Långholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundbyberg
10 timmar
Deltid
CSN-berättigad
800 SEK Momsfri
Startdatum: 2019-08-19 - Sundbyberg
Sista ansökan: 2019-05-01

Litterär gestaltning, skrivarkurs


Kursen vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter och som nu vill komma vidare med ditt skrivande. Du får tillfälle att undersöka dina uttrycksmöjligheter och vi tror att kursen kan ge dig redskapen att hitta fram till ett eget skrivprojekt.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de skrivövningar som ges. Läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen, diskussionen och den konstruktiva responsen kommer att vara självklara delar av kursen. Vi kommer även att läsa och diskutera etablerade författares texter. Andra inslag på kursen kommer att vara författarbesök, våra egna studiebesök samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp.

Som en del av verksamheten på en folkhögskola betonar vi gruppens betydelse, glädjen i att få dela varandras erfarenheter. Du får pröva ditt skrivande i ett sammanhang med en erfaren kursledare och kursdeltagare med erfarenheter av skrivande.Vi tror att du genom att gå kursen blir en säkrare skribent och att du kommer att få hjälp att hitta fram till ditt eget uttryck, din egen röst.Vi kommer att vara en del av den verksamhet som i övrigt pågår på Långholmens folkhögskola med dess tradition av samhällsengagemang och intresse för samhällsfrågor.

För mer information om Litterär gestaltning, skrivarkurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

I din ansökan vill vi att du bifogar ett personligt brev där du berättar varför du söker till kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, ca 2-5 A4.

Kursdagar kommer att vara tisdagar och torsdagar klockan 14-18, övrig tid ägnas till skrivande, handledning och enskilda samtal med läraren.

Antagningskrav: tillgång till egen dator.

Långholmens Folkhögskola Facebook

Kostnader

800 kr för studiematerial.

Långholmens Folkhögskola

Långholmens folkhögskola

Långholmens Folkhögskola

Nu i Sundbybergs centrum - Marabouparken Välkommen till vår trevliga skola, som under sommaren 2017 flyttade till Sundbyberg, granne med Marabouparken Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan sommaren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler till Sundbybergs centrum....


Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Litterär gestaltning, skrivarkurs

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg


Beställ information

För att få mer information om Litterär gestaltning, skrivarkurs via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner
Se alla skolans recensioner