Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Långholmens Folkhögskola

Långholmens Folkhögskola

Nu i Sundbybergs centrum - Marabouparken

Välkommen till vår trevliga skola, som under sommaren 2017 flyttade till nya, fräscha lokaler i Sundbyberg. Skolan är granne med Marabouparkens konsthall och den vackra Marabouparken används som "skolgård". 

Skolan är känd för sin höga trivsel, utmärkta studieresultat, utvecklade stödfunktioner och uppföljning. Undervisningen på skolan sker i små grupper och en trivselenkät som skolan utfört visar att studenterna är nöjda med kursernas innehåll och bemötandet från andra deltagare samt lärare. 90% av deltagarna är också nöjda med skolans arbete med demokrati och trygghet. 

Om du som blivande student vill komma på studiebesök kan skolan anordna detta. 

Huvudman för skolan är LO-distriktet i Stockholms län, vilket innebär att arbetarrörelsens värderingar om alla människors lika värde ligger till grund för arbetet på Långholmen Folkhögskola.

Studieupplägg

På skolan går mycket av utbildningen ut på att arbeta tillsammans i grupparbeten, medverka på seminarier och redovisningar. Prov förekommer mer sällan. 

På Långholmens Folkhögskola lär du dig bland annat:

  • Söka kunskap
  • Bearbeta kunskap
  • Dela med oss av kunskap
  • På olika sätt presentera kunskap

Kurser på Långholmens Folkhögskola

På Långholmens Folkhögskola kan du bland annat läsa skrivar-kurser, svenska som andraspråk och andra Allmänna kurser med olika inriktningar, se kurssidan.

Antal kursdeltagare på kurserna varierar men ligger oftast mellan 10-20 deltagare.


För mer information om Långholmens Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Långholmens Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Långholmens Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg

Tel: 08-658 16 30
www.lhmfhsk.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 28 recensioner.

Birgitta
(5)
Berättandets hemligheter öppnar nya dörrar. Dörrar till uppfriskande upptäckter och underhållande utmaningar och upplevelser. Att hitta sin röst, sitt språk och tryggheten i att under lättsamma förhållanden framföra sina berättelser (oavsett om de är sanna eller inte) ger styrka, mod och glädje för alla och envar. Med magister Anders hjälp ger k...
Visa mer
Lars-Anders
(5)
Jag har under kursen gång gått från att berätta på ”rätt” sätt, till att berätta levande - att göra berättelsen till min egen. Min verktygslåda i berättandes konst har fyllts till brädden. Om jag skulle sammanfatta kursen med ett ord blir det - BERÄTTARGLÄDJE! Att Anders är lysande både som lärare och berättare gör ju inte saken sämre!!
Alf
(5)
Min plan var egentligen att gå en skrivarkurs men så upptäckte jag den här kursen när jag googlade. Berättandets hemligheter har passat mig perfekt! Jag har några berättelser som sedan länge tjatat på mig att bli berättade och nu har jag fått både verktygen och lusten att förverkliga det. Oavsett om en tänker sitta på en ljugarbänk eller stå inf...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information från Långholmens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 28 recensioner.