Folkhögskoleutbildning

Skaffa jobb!

Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Skaffa jobb!

Skaffa jobb!

Skaffa jobb!

Vill du ut och jobba men har svårt att hitta jobb? Vill du lära dig mera om vilka olika yrken som finns i Sverige, hur arbetslivet fungerar och samtidigt bli bättre på att läsa och skriva? Har du kort utbildningsbakgrund, dvs inte gått 9-årig grundskola? Har du annat modersmål än svenska och har bott minst 5 år i Sverige?

Kursen är på lätt svenska och vi studerar i lugn takt. Det är viktigt att du kan tala och förstå svenska när du börjar kursen. Du får prata, läsa och skriva svenska varje dag inom de teman vi har på kursen. Vi möter människor som berättar om sitt yrke. Vi gör studiebesök på flera arbetsplatser där du får möta olika yrkesgrupper och se nya möjligheter till arbete. Målet är att du ska bli bättre på att söka arbete och öka din chans att få jobb.

Lärobok och dator hjälper dig att utveckla svenska språket och du lär dig nya ord, grammatik och uttal. Du får låna en dator på skolan. I datorn finns hjälpmedel som underlättar att läsa och skriva.

För mer information om Skaffa jobb!, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

I kursen jobbar vi tillsammans. Vi övar på att våga prata svenska och vi lär oss samarbeta. Vi lär också känna andra kursdeltagare på skolan under gemensamma dagar och i andra gemensamma aktiviteter.

Vi läser om hur svenska samhället fungerar och vi gör många studiebesök i Sundbyberg och i Stockholm.

Du har lektioner i skolan mellan kl. 8.40 och 14.10 varje dag. När vi besöker arbetsplatser slutar vi ibland senare. Det är viktigt att också kan jobba med skoluppgifterna utanför skoltid.

Kostnader

Materialavgift: 2600 kr/läsår

Långholmens Folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skaffa jobb!

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Långholmens Folkhögskola
Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...

Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights