Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Industridesign

Konstfack
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
CSN-berättigad

Industridesign

Är du nyfiken på form, människor och nya sammanhang? Vill du få utlopp för din kreativitet och utforska idéer som påverkar vår samtid och framtid? Då kan Industridesign på Konstfack vara något för dig.

Industridesignern har en mycket viktig funktion i arbetet mot en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar framtid, och flera aspekter av design för hållbar utveckling är integrerade i utbildningen. På Industridesign Konstfack ges du möjlighet att tillämpa olika designmetoder och arbetssätt, baserat på en förståelse för vår påverkan på omvärlden. Du lär dig att utveckla produkter inom en rad olika områden.
Du designar förslag till produkter, genomför användarstudier och experiment i samverkan med andra och i olika miljöer. Genom att gestalta och materialisera förslag kan designers dels skapa kreativa och praktiska lösningar på problem och utforska estetiska kvaliteter, men även väcka idéer kring hur vi kan förhålla oss till varandra och vår omgivning på hållbara, och ibland oväntade sätt.

Under första året får du träna på att gestalta föremål. Du introduceras till nya sammanhang och får utforma produktförslag i relation till dessa. Andra året vidgas sammanhangen genom olika typer av samarbeten, både med studenter från andra utbildningar och med företag och organisationer.
Tredje året ges du möjlighet att definiera, utforska och fördjupa sig i mer självständigt genomförda projekt.

För att undersöka nya sammanhang behöver vi som designers kunna utveckla prototyper och förslag till produkter. I våra verkstäder använder vi många typer verktyg för vårt skapande. Vi experimenterar, bygger och testar ideér i olika material; trä, metall, lera, plast, tyg, glas, virtuella datormodeller, 3D-printar med mera. Arbetet sker både enskilt och i grupp.

Vi har flera olika samarbeten där du får genomföra designprojekt med andra. Exempel på projekt är “Kung Saga” där studenterna utformar vätskebehållare tillsammans med elever från särgymnasiet Kung Saga, “Mobil Omvårdnad”, där studenter undersöker ambulansmiljön i samverkan med Riksföreningen för Ambulanssjuksköterskor, “Nattåg”, ett samarbetsprojekt med studenter på Inredningsarkitektur & Möbeldesign och SJ, samt “Tom Tits”, där våra studenter tillsammans med barn från Vittraskolan arbetar
fram förslag på nya experiment.

Under utbildningen har du också möjlighet till en utbytestermin på en av de många designskolor i världen som ingår i Konstfacks stora nätverk. Du kan även ansöka om att delta i MEDes, Master of European Design, ett samarbete mellan sju av Europas ledande designhögskolor!

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Urval görs på konstnärlig grund och baseras på arbetsprover och intervju. Läs mer om behörighet och urval här.

Arbetsprover skickas digitalt

Förutom att anmäla dig via www.antagning.se, ska du skicka arbetsprover digitalt via Konstfacks hemsida. Om du söker till mer än en utbildning vid Konstfack måste du skicka in arbetsprover för varje utbildning som du söker.

Urvalet sker i två steg. I det första steget görs en samlad bedömning av de sökandes bifogade arbetsprover och minst en (1) av de två uppgifterna. Ett visst antal sökande kallas vidare till det andra steget i urvalsprocessen - intervjun. Efter intervjun fastställs den slutgiltiga bedömningen.

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen i design.

Efter studierna

Efter utbildningen har du de fördjupade praktiska och teoretiska kunskaper som behövs för att arbeta konstnärligt, kreativt, medvetet och relevant med industridesign i både samtid och framtid. Med en konstnärlig kandidatexamen i industridesign kan du till exempel jobba på designkontor, designavdelningar, forsknings- och utvecklingsinstitut eller starta företag på egen hand eller tillsammans med andra.

Konstfack

Konstfack

Konstfack är Sveriges största konst- och designhögskola. Gemensamt för våra utbildningar är att de vilar på konstnärlig grund. Skolan som grundades 1844 har idag ca 900 studenter och 200 anställda. Sedan 2004 ligger Konstfack vid Telefonplan. De numera K-märkta funkislokalerna...


Läs mer om Konstfack och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Konstfack

LM Ericssons väg 14
126 27 Stockholm

Tel: 08-450 41 00
Fax 08-783 05 63

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: