Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - SVA-profil

Hagabergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Södertälje
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Södertälje
Vår  
Höst  

Allmän kurs - SVA-profil

Läs svenska som andraspråk 

Vill du få en bra start på studierna? Få extra tid att öva på svenska? Allmän kurs med SVA-profil kan du som är klar med grundskolan (eller har få ämnen kvar) söka. I profilen läser vi svenska som andraspråk, men även andra ämnen tillsammans. Kursen ger en bra grund för fortsatta studier på våra andra profiler.

För mer information om Allmän kurs - SVA-profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Inträdeskrav

Godkänt i flertalet ämnen från årskurs 9, eller motsvarande kunskaper. Du ska helst vara klar med SVA-grund, eller bara ha lite kvar att läsa på denna nivå.

Grundläggande behörighet

För att få behörighet från folkhögskola till högskolestudier krävs fullföljd genomgång av 3 årskurser eller motsvarande studier på gymnasienivå. Arbetslivserfarenhet kan i vissa fall ersätta 1 års studier. Du som inte är svensk medborgare behöver uppehållstillstånd för att studera på Allmän kurs.

Övrig information

Närvaro

För heltidsstudier krävs minst 80 % närvaro och detta är viktigt även i respektive ämnen för att få behörighet samt studieomdöme efter avslutad studietid

Studieomdöme – inte betyg

På en folkhögskola ges inte betyg i enskilda ämnen. Istället ges åt den som begär det ett sammanfattande studieomdöme om elevens förmåga att bedriva studier. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Kostnader

Allmänna kostnader

Allmän kurs har en avgift på 1 050 kr per termin, där 350 kr används för studiebesök. Kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer. Lunch erbjuds till en kostnad från 70 kr per dag.

Internatkostnad

Inackordering kostar från 3 900 kr per månad. Frukost ingår under dagar med undervisning.

Hagabergs Folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för nya tanker, ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges...


Läs mer om Hagabergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - SVA-profil

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hagabergs Folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 22 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - SVA-profil från Hagabergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: