Visa studentum.se som: Mobil

Billy Blue College, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Sydney
Varierande
Heltid
Studiemedelsberättigad

Videoreportage

Vill du veta mer om Billy Blue College of Design? I denna film tas du med på en rundtur i skolans lokaler och det fantastiska området i Sydney som omger skolan. Du får också höra vad studenter och lärare har att berätta om Billy Blue College och utbildningarna. Titta på filmen så får du svar på dina frågor om Billy Blue College of Design!

Billy Blue College, EduPlanet

Utbildningar med Språkpunkten på Billy Blue CollegeUtbildningar med EduPlanet på Billy Blue College

Billy Blue College of Design är skolan för dig som vill jobba med design, media och grafisk form och söker en högklassig utbildning. Skolan har varit verksam sedan 1986 och utbildar årligen ett stort antal elever inom kreativa ämne som har den gemensamma nämnaren att de vill jobba med färg och formgivning. 

Billy Blue College anser sig vara som en partner till designindustrin och skolan jobbar mycket nära branschen, vilket leder till att de anpassar sina kurser efter vad de märker behövs i arbetslivet. Dessutom låter skolan även yrkesverksamma designers hålla i workshops och föreläsningar för att studenterna verkligen så få en utbildning som är väl förberedande för arbetslivet. Några av de programvaror som studenterna får lära sig är Photoshop InDesign, Illustrator, Flash, Maya och Dreamweaver.

De studenter som väljer att läsa på Billy Blue College är väldigt designintresserade och engagerade och detta leder till en väldigt härlig och kreativ stämning på skolan. Efter varje termin anordnar skolan en "Graduate Exhibition" där sistaårsstudenterna får chans att ställa ut olika projektarbeten. Vid dessa tillfällen bjuder skolan in olika partners och designers och studenterna får verkligen chansen att visa upp vad de lärt sig och även möjlighet att träffa potentiella framtida arbetsgivare. Skolan mäter årligen hur många studenter som får jobb efter utbildningar på Billy Blue College och det har visat sig att hela 85 % får jobb efter examen!

När du bokar dina studier på Billy Blue College genom EduPlanet får du kostnadsfritt hjälp med ansökan, information, visum och CSN-handlingar.

För mer information om Billy Blue College, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

 • Minimiålder: 18 år
 • Språkkrav: C/VG i eng 5/A & 6/B/ eller 7/C alternativt IELTS 6,0

Är du intresserad av att ansöka till Billy Blue College of Design skickar du in följande till oss på EduPlanet, via mail till: info(at)eduplanet.se  eller per post till:

EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala

 • Skolans ansökningsformulär ifyllt (kontakta oss så skickar vi denna till dig).
 • Vidimerad kopia på ditt slutbetyg översatt till engelska (detta kan din gymnasieskola hjälpa till med kostnadsfritt).
 • Om du har studerat på eftergymnasial nivå skickar du in dessa betyg på samma sätt som ovan.
 • Kopia på ditt pass.
 • Uppvisande av tillräcklig engelsknivå, IELTS-test med minst 6.0 eller ovan nämnd engelskbetyg.
 • Portfolio (kontakta oss för mer info).
 • Om du arbetat inom ett relevant område efter gymnasiet får du självklart skicka med ditt CV på engelska och-/eller referensbrev från arbetsgivare men detta är inget krav.
 • Telefon- eller skypeintervju kan tillkomma när skolan behandlar din ansökan, där skolan frågar lite om dina mål med utbildningen och ambitioner m.m.

Fritid


I Sydney finns ett oändligt utbud av aktiviteter. Ett måste är att gå på en konsert i operahuset. Missa heller inte att ta båten över till Toranga Zoo där du finner Australiens typiska koalor och kängerur. Oxford Street erbjuder både billig och exklusiv shopping, här finner du också en mängd pubar och klubbar du kan besöka frampå småtimmarna.

Är du sugen på sol och bad bör du bege dig till Bondi eller Manly Beach. Hit tar du dig enkelt med buss från centrum. Sydney har ett välutvecklat transportsystem med både tåg och bussar.

Byggd kring en av världens vackraste hamnar, med ett sprudlande nattliv och ett klimat som inte lämnar många besvikna, är Sydney med sina 4 miljoner invånare den perfekta staden för språkresor.

Här kan du strosa omkring i romantiska Darling Harbour längs fullsatta restauanger där salsa ljuder ur högtalarna och se hur solnedgången gömmer sig bakom horisonten.

Kurser

Billy Blue College of Design erbjuder ett antal olika studiemöjligheter. Antingen kan du läsa ett kortare certificate eller 1 årigt diploma of Applied Design, läsa en Study Abroad termin eller en hel treårig Bachelors Degree på skolan. Det finns alltså möjlighet att lägga upp sin utbildning efter egna önskemål. Vilket alternativ du än väljer kan du vara säker på att få en högkvalitativ utbildning i samarbete med engagerade och inspirerande lärare.

Dessa är de utbildningar du kan läsa på Billy Blue College of Design:

 • Digital Media Design
 • Communication/Graphic Design
 • Branded envorimental Design
 • Commercial interior design
 • Brand Fashion Design

Boende

Skolan erbjuder inget eget boende, men det finns ett antal sidor där studenten kan hitta boende. Kontakta EduPlanet för mer information och hjälp.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Billy Blue College, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Andy
(4)
CATC är en rolig, kreativ och ytterst experimentell miljö med likasinnade människor som uppmuntrar och driver dig att göra just dina saker. Ibland kände jag mig orolig för att jag skulle messa upp och förstöra för mig själv. Men på CATC lärde jag motsatsen, strunta i allt negativt och bara kör igång!
Magdalena
(4)
Jag hittade info om Billy Blue på nätet, jag minns också en klasskamrat som pratade om Billy Blue . Jag älskar den experimentella och "arty" känslan skolan ger. Du får utveckla din egen stil här och eftersom många av studenterna på Billy Blue är internationella får du inspiration från många kulturer. Om du håller ögonen öppna och tar dig tid, fi...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Billy Blue College, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: