Yrkesutbildning

Certifierad grafisk formgivare

Education Online, Distans
Längd
4 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
16 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
4 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
16 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Certifierad grafisk formgivare

Grafisk design

Certifierad grafisk formgivare - Kursprogram

Välkommen till utbildningen Certifierad grafisk formgivare.

När du har gått utbildningen kommer du ha kunskap att arbeta med grafisk formgivning. Utbildningen är grundläggande och ger dig en bred förståelse för faktorerna bakom exempelvis en logotyp eller formgivningen av en bok. I utbildningen går vi igenom hur en logotyp skapas och tas fram, vad typografi är, färglära samt bildteknik och illustration. Du lär dig de vanligaste begreppen inom grafisk formgivning, produktion och hur du bäst skapar en form som bär din tänkta design för din målgrupp. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med grafisk formgivning.

Om utbildningen

Idag arbetar du kanske inom den grafiska branschen men har inte alla teoretiska kunskaper om hantverket som är bra att ha. Du kan ha arbetat med en del med exempelvis foto och retusch men inte formgivning.

I utbildningen växlar vi mellan att ha teoretiska utbildning och praktiska övningar. Varje block startar med en genomgång av grunderna i det aktuella momentet. Din kunskapsförankring sker genom att du lämnar in övningsuppgifter samt inlämningsuppgifter till läraren för feedback. Varje block avslutas med en praktisk inlämningsuppgift. Övningarna fördjupar dina kunskaper. Övningarna lämnas in och bedöms av kursledaren. Du kan därför studera när det passar bäst för dig. När kursledaren återkopplar din inlämningsuppgift kan du se att du lärt dig och förstått allt i den aktuella blocken.

Efter utbildningen har du en bred förståelse för vad grafisk formgivning är. Utbildningen kommer att underlätta ditt kommande yrkesval, oavsett om du har egen firma eller arbetar som anställd har du nytta av att förstå den grafiska formprocessen.

Med vårt koncept, där en viktig del av utbildningen är egna övningar och inlämningsuppgifter med personlig feedback så får du en grundläggande introduktion till grafisk design – utbildningen passar både dig som är nyfiken nybörjare eller beställare av form-tjänster. Likaså kan du som är rutinerad formgivare få ny inspiration att komma vidare i din karriär. I utbildningen som grafisk formgivare är det att föredra att man använder programvaror för grafisk design som exempel ADOBE CS programsvit eller likvärdigt program.

För mer information om Certifierad grafisk formgivare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Kontakta oss för mer information

  • Distans
  • Distans

Varför välja Education Online?

Vi utbildar det svenska arbetslivet

Vårt primära mål är att erbjuda högkvalitativa utbildningar och bibehålla branschens högsta standard. Med våra erfarna utbildare strävar vi efter att hålla våra kurser relevanta och uppdaterade med de senaste trenderna och teknologierna. Education Online är stolt över sin kompetens och ser fram emot att guida studenter mot en framgångsrik utbildningsresa.

Så ansöker du

Utbildningen riktar sig till dig som kanske arbetar inom den grafiska branschen men har inte alla teoretiska kunskaper om hantverket som är bra att ha. Du kan ha arbetat med en del med exempelvis foto och retusch men inte formgivning.

Examen & Intyg

Efter utbildningen har du en bred förståelse för vad grafisk formgivning är. Utbildningen kommer att underlätta ditt kommande yrkesval, oavsett om du har egen firma eller arbetar som anställd har du nytta av att förstå den grafiska formprocessen.

Kostnader

16 900 inkl. moms

Utbildare

Anna Lundströmer

Mitt namn är Anna Lundströmer och jag har arbetat med grafiska produktioner i 28år. Jag har haft roller som egen företagare och konsult inom grafisk design, grafisk kommunikation, produktionsledning, projektledning och som faktor, webbredaktör och eventkoordinator. Min formella kunskap är bland annat en filosofie kandidat inom media och kommunikationsvetenskap med fördjupning inom grafisk design. Jag har tidigare varit kursledare inom grafisk design i fyra år.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad grafisk formgivare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Education Online
Education Online
Jutas backe 1
11139 Stockholm

Certifierande

Education Online är ett framstående utbildningsföretag som grundades år 2023. Trots vår nyligen etablerade närvaro i utbildningssektorn, skiljer vi oss genom att ha en personal bestående av experter med många års erfarenhet inom sina respektive områden. Vår utbildarstab utgörs av...

Läs mer om Education Online och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursinnehåll

Under utbildningen varvar vi teori med videoinspelningar och frågeställningar. Du behöver få godkänt på deluppgifterna samt inlämningsuppgifterna för att få en godkänd certifiering.

Kurs 1 - Nulägesanalys

Kurs 2 - Den kreativa processen

Kurs 3 - Analysverktyg, varumärken och symboler

Kurs 4 - Färglära

Kurs 5 - Teckensnitt, efterbehandling och distribution