Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Tyska i Wien

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Wien
Varierande
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Tyska

Språkkurs - Tyska i Wien

Språkresa - Tyska i Wien

Wien är det gamla Habsburgska imperiets huvudstad. Både byggnadsverk och atmosfär utstrålar en känsla av fornstora dagar. I dag är Wien en betydande FN-stad och en inkörsport mot det nya Östeuropa.

Förutom slottet Schönbrunn och andra vackra platser kommer Du säkert att besöka Wiens kända "Coffee-houses" och någon "Heurigen" - charmiga serveringar i Wiens omgivande vingårdar. Sommartid finns även fina badmöjligheter i "Neue Donau".

I Wien i Österrike kan Du välja mellan två skolor: Hela året erbjuder Alpha korta och långa allmänna språkkurser. I juli-september samt under läsåret kan Du även följa mycket prisvärda språkkurser vid Wiens universitet.

För mer information om Språkkurs - Tyska i Wien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolan

Alpha Sprachinstitut Austria är en privat språkskola som arbetat framgångsrikt i över 30 år med elever från hela världen. Skolan är även godkänd som examenscentra för Goethe Institutet. Undervisningen sker i modernt utrustade lokaler i centrala Wien. Varje månad erbjuds ett fritidsprogram med guidade besök, filmvisningar och föreläsningar. Under sommaren arrangeras även en del utflykter. Somliga aktiviteter är gratis, andra till självkostnadspris.

Universitetet i Wien arrangerar sommarkurser i tyska sedan 1922. Undervisningen äger rum i centrala Wien. Språkkurserna är mycket internationella och prisvärda. I anslutning till kurserna arrangeras ett fritidsprogram med flera utflykter. De flesta aktiviteter sker till självkostnadspris. Under läsåret ordnas få fritidsaktiviteter för kursdeltagarna men Wien är en storstad som erbjuder det mesta. På universitetet finns också en idrottsförening som arrangerar många aktiviteter. På skolan läser vanligen fler än 1.000 deltagare från hela världen.

Boende

Alpha
Privatrum i familj eller i lägenhet med kokmöjligheter. I de flesta fall har Du stor självständighet. Ofta delas kök, badrum och toalett med familjen och/eller andra studenter. Du kan ange önskemål på anmälningsblanketten.

Om Du inte vill binda upp Dig för boendet under hela kursperioden kan Du välja att endast boka bostad för de första två månaderna.

Flertalet inkvarteringar är på ca 10-45 minuters avstånd från skolan med buss, spårvagn eller tunnelbana.

Universitetet i Wien
Sommar: Vi erbjuder boende i enkel- eller dubbelrum på något av studenthemmen i närheten av universitetet. Dusch, toalett och kök delas (köksutrustning saknas i allmänhet). I kurspriset ingår inga måltider men i universitetets matsal serveras frukost för ca 35 kr och lunch/middag för ca 55 kr (stängt lördagar och söndagar).

Termin: Deltagarna ansvarar själva för att ordna sitt boende. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för boendet under terminen. Vi samarbetar dock med en studenthemsförmedling som vanligen kan hjälpa Dig att boka ett rum i förväg (kostnad för del i dubbelrum ca 1.660-2.140 kr/månad läsåret 06/07).

På universitetet finns även en inkvarteringsservice som vid ankomsten hjälper till att förmedla adresser. De flesta studenter bor på studenthem, som inneboende i privata hem eller delar en lägenhet.

Kurser

Alpha
Normalkursen omfattar 20 lektioner à 45 minuter per vecka. Undervisningen sker på för- eller eftermiddagar och i grupper med i genomsnitt 10 elever.

Kurserna innehåller konversationsövningar kopplade till grammatikgenomgångar, ordförråds- och skrivövningar samt läs- och hörförståelse.

Universitetet i Wien
Sommarkurserna omfattar 15 lektioner à 45 minuter per vecka (20 lektioner per vecka i september), i grupper med max 16 deltagare. Kursen avslutas med en frivillig examen. Undervisningen kompletteras med föreläsningar kring litteratur, musik, språk och det österrikiska samhället. Varje ämne behandlas i 2-4 föreläsningar à 2 timmar.

Vid sidan av förmiddagslektioner och föreläsningar arrangeras specialkurser i konversation, uttal, affärstyska och Wienervals(!). Du anmäler Dig till dessa kurser på plats. Kostnaden är ca 330-500 kr per kurs.

Terminskurserna omfattar 15 lektioner à 45 min per vecka. Undervisningen sker omväxlande för- och eftermiddagar i grupper om 14-18 deltagare per grupp.

Den särskilda februarikursen innehåller 20 förmiddagslektioner per vecka i grupper med 10-18 deltagare.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Tyska i Wien

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Tyska i Wien från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: