Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Tandläkarutbildning i Lettland - Riga Stradins University

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Riga
10 terminer
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Riga
februari 2021 
september 2021 

Tandläkarutbildning i Lettland - Riga Stradins University

Ta chansen att studera till tandläkare vid Riga Stradins University i Lettland! Programmet är en femårig utbildning som följer EU:s direktiv, vilket innebär att att du kan ansöka om tandläkarlegitimation för att arbeta som tandläkare i Sverige efter att du avslutat utbildningen.

Tandläkarprogrammet RSU


Riga Stradins University är ett universitet som är populärt bland svenska studenter och har ett väldigt gott rykte. Utbildningen bedrivs med följande riktlinjer:

• En undervisningsmiljö som inspirerar
• Små studiegrupper: i många fall med 8 studenter per grupp
• Innovativa och moderna undervisningsmetoder
• Övningar med avancerad teknologisk - och modern - utrustning
• Tidig praktisk och klinisk träning – arbete med patienter inleds redan det tredje året

Utbildningens mål är att utbilda högt kvalificerade tandläkare, väl förberedda för att möta nutida och framtida utmaningar och krav inom tandvård, tandsjukdomar, tandskador och förebyggande munhälsa.

Är du intresserad av att studera till tandläkare utomlands är definitivt RSU:s tandläkarprogram en utbildning vi kan rekommendera.

Ungefär en gång i månaden arrangerar RSU öppet hus. Då har du som är intresserad av tandläkarstudier i Riga möjlighet att besöka universitetet. Kontakta Avista för mer information och obligatorisk föranmälan!

Tandläkarutbildningens upplägg
Utbildningen består av både valbara och obligatoriska kurser. Tandläkarprogrammet är indelade i tre delar:

• Basämnen (år 1): Odontologiska grundstudier och andra allmänna medicinska studier, exempelvis anatomi, biokemi, biologi, fysiologi och mikrobiologi.

• För-kliniska studier (år 2): under den här perioden läser du flera olika delar: fördjupade teoretiska kurser, för-kliniska kurser samt kliniska studier.

• Kliniska studier (år 3-5): de tre sista åren består främst av kurser där du omvandlar teoretiska kunskaper till praktiska kliniska färdigheter som till stor del består av just praktiskt tandvårdsarbete på patienter.

När du avslutat tandläkarutbildningen på RSU finns, utöver tandläkarbanan, även möjlighet till specialist- och doktorandutbildningar.

Livet som tandläkarstudent i Riga
Riga är en dynamisk stad i utveckling. Här trivs unga studenter i regel väldigt bra. Riga har ett gammalt medeltida centrum, massor av kaféer och affärer, ett omfattande nöjesliv och ett stort utbud av kultur och sport (bl.a. genom RSU:s egen sportklubb). Om du ändå skulle få hemlängtan så ligger Riga närmare Sverige än du kanske tror; bara 45 mil från Stockholm, d.v.s. mindre än en timmes flygresa eller med färjan över natten.

Skolan uppskattar att levnadskostnaderna i Riga totalt är ca 700 euro per månad för mat, boende och nöjen. Staden är billigare än de flesta andra europeiska huvudstäder att bo och leva i.

 

För mer information om Tandläkarutbildning i Lettland - Riga Stradins University, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga antagningsprov. Du får snabbt besked om du antas eller ej.

Riga Stradins University samarbetar med Avista här i Sverige. Avista skickar dig gärna detaljerad information om hur du ansöker, tillsammans med råd och tips för hur du har störst chanser till att bli antagen. För information och rådgivning är du också välkommen att besöka Avistas kontor i centrala Stockholm (boka gärna tid i förväg).

Antagningskrav till läkarutbildningen på RSU

  • Allmän behörighet för högskolestudier i Sverige (godkänt slutbetyg).
  • Inga underkända betyg.
  • Minimum C i antingen kemi 2 eller biologi 2, helst båda. Kurser i fysik är en extra merit.
  • Minst C i den mest avancerade kursen du läst i matematik.
  • C i engelska 6 (VG i engelska B). Har du läst engelska 7 behöver du ha C i det också (VG i engelska C). Annars kan du göra ett språktest i engelska, exempelvis IELTS eller TOEFL, för att bevisa dina kunskaper.

Observera att ovanstående är skolans minimikrav för att ha chans att bli antagen. Att du möter skolans minimikrav är alltså ingen garanti till att bli antagen. 

Examen & Intyg

Studierna omfattar fem läsår och 300 ECTS-poäng och resulterar examen Doctor of Dental Surgery (DDS).

Utvärdering av studenterna sker genom lärarledda diskussioner, praktiska uppgifter, teoretiska prov och examinationer. För att klara utbildningen krävs att du som läser tandläkarprogrammet RSU deltar i föreläsningar, seminarier, prov och examina. Du får också räkna med en hel del självstudier. 

Kostnader

14.000 euro per år för år 1-2. För år 3-5 är kostnaden 15.000 euro per år. I kostnaden ingår även tandvårdsmaterial.

Till ovanstående priser tillkommer:

  • Avgift på 100 euro som betalas till RSU i samband med att du skickar din ansökan.
  • Antagningsavgift på 1 500 euro för att garantera din plats.

Dessutom tillkommer en del kostnader för kurslitteratur. Mycket av det material som används går dock att låna på universitetets bibliotek.

Antagnings- och kursavgiften betalas direkt till skolan när du beviljats studiemedel från CSN. För att finansiera hela utbildningen krävs det att du har en del egna pengar utöver det som går att låna från CSN. 

Fortsatta studier

När gått klart och klarat utbildningen har du möjlighet att gå specialist- och doktorandutbildningar för fördjupning.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Tandläkarutbildning i Lettland - Riga Stradins University

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tandläkarutbildning i Lettland - Riga Stradins University från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: