Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Koreanska i Seoul

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Seoul
Valfritt - från 2 veckor till 2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Start varje måndag året runt - Seoul

Språkkurs - Koreanska i Seoul

Språkkurs i koreanska

Gå en språkkurs i koreanska - på plats i Seoul! Du garanteras en erfarenhet för livet.

Det är ganska svårt att lära sig koreanska. Det har få likheter med andra språk. Men du som inte är rädd för en utmaning, vill kunna skryta med ett asiatiskt språk på CV:t och dessutom vill uppleva fantastiska Seoul, bör definitivt överväga en språkkurs i koreanska.

Koreanska är ett helt unikt språk, i alla fall enligt de flesta språkvetare. Det är inte direkt besläktat med andra språk. Vissa likheter finns med japanskan när det gäller ordförråd och en del grammatiska strukturer. Koreanskan har också ett antal ord som är mer eller mindre direkt lånade från kinesiskan.

En amerikansk studie placerar koreanska på samma nivå som japanska, kinesiska och arabiska när det gäller svårigheten att lära sig språket. Det innebär att det i snitt tar 63 veckor för att uppnå samma nivå som efter 25 veckors språkkurs för språk som franska, tyska eller italienska.

Genom att studera koreanska vid något av Avistas partneruniversitet kommer du att lära dig behärska språket på en grundläggande nivå. Du kommer uppnå språkkunskaper för vanliga sociala sammanhang och enklare arbetskrav samt att behärska konversation kring konkreta ämnen i nutid, dåtid och framtid. Detta motsvarar ungefär nivå B1 på den europeiska språknivåskalan.

Välj universitet för dina studier i koreanska - båda berättigar till CSN

Seoul - Korean Language Institute: KLI är en del av Yonsei University, ett av Sydkoreas främsta universitet. KLI var först i Korea med att erbjuda intensiva språkkurser i koreanska för utlänningar. Skolan ligger på ett stort campusområde.

Seoul - Lexis Korea: Lexis Korea är en privat språkskola mitt i nöjes- och shoppingdistriktet Gangnam. Här erbjuds språkkurser på allt ifrån en vecka till 1,5 år med start varje måndag året runt. Lexis Korea erbjuder små klasser och billigt boende.

Seoul är en spännande och trendig stad att uppleva i samband med en språkkurs i koreanska. Staden står med ena foten i framtiden och den andra i historien. Många besökare lockas av att utforska k-pop-vågen och den koreanska populärkulturen i denna världsmetropol!

Seoul är en stad med många ansikten. Kontrasterna mellan gammalt och nytt är enorma. Här finner du urgamla palats praktiskt taget väg i vägg med 2000-talets glas- och stålkonstruktioner. Samtidigt som Seoul är en av världens största städer finns det gott om lugna och vackra platser att koppla av på.

För mer information om Språkkurs - Koreanska i Seoul, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Kontakta Avista genom intresseanmälningsformuläret för mer information om hur du ansöker och vad som krävs av dig inför din språkkurs i Sydkorea.

Om skolorna

Korean Language Institute

Korean Language Institute (KLI) är en del av Yonsei University, ett av Sydkoreas äldsta universitet och med rykte om sig att vara det bästa universitetet i hela Sydkorea.

Skolan ligger på ett stort campusområde med moderna skolbyggnader, grönområden och studenthem där du också kan bo. Campuset ligger mitt i den trendiga stadsdelen Sinchon. KLI har en särskild byggnad på Yonsei Universitys campusområde. Förutom ett hundratal klassrum finns multimedialab, bibliotek, internet lounge, studierådgivning och kafeteria.


Studenterna kommer från hela välden och har olika bakgrund. Ca 30 procent är kinesiska studenter, 30 procent japanska, 20 procent amerikanska, 15 procent europeiska och 5 procent från övriga världen. Resultatet är en internationell mix av studenter i en kreativ och stimulerande miljö.

Vid sidan av språkkursen anordnas ibland fritidsaktiviteter, så som koreansk matlagning och workshops kring traditionell koreansk kultur, t.ex. att göra masker och solfjädrar. För de tävlingsinriktade sydkoreanerna är också evenemang som tal- och sång-tävlingar självklara inslag i språkkursen.

Lexis Korea

Lexis Korea är en privat språkskola med en bra mix av deltagare från olika länder. Skolan ligger mitt i nöjes- och shoppingdistriktet Gangnam. I området runt skolan finns ett stort antal caféer, restauranger, barer och klubbar.

Skolan upptar hela det elfte våningsplanet i en modern kontorsbyggnad. Från många av de 10 klassrummen har du en fin utsikt över Gangnam och staden runt omkring. På skolan finns också ett multi-mediarum, ett enklare kök och ett samlingsrum.

Skolan erbjuder regelbundna fritidaktiviteter på eftermiddagar och kvällar. Varje fredagseftermiddag organiseras t.ex. en uppskattad utflykt tillsammans med koreanska studenter som studerar engelska på skolan.

Kostnader

Kostnaden för en språkkurs i koreanska varierar beroende på hur länge du vill studera. Kontakta Avista för mer info!

OBS! För att söka studiemedel från CSN krävs att du läser en språkkurs på 13 veckor eller längre.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Koreanska i Seoul

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Koreanska i Seoul från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: