Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Språkutbildning

Språkkurs - Koreanska i Seoul

Längd
Valfritt - från 2 veckor till 2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Start varje måndag året runt se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
Valfritt - från 2 veckor till 2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Start varje måndag året runt se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Start varje måndag året runt

  • Klassrum
  • Seoul

Om utbildningen

 Språkkurs - Koreanska i Seoul

Studera koreanska i Seoul

Med en fot i framtiden och den andra i historien är Seoul en spännande och trendig stad att uppleva i samband med en språkkurs i koreanska. Det är många som lockas av att utforska k-pop vågen och koreansk populärkultur i denna världsmetropol!

Seoul är en stad med många ansikten. Kontrasterna mellan gammalt och nytt är enorma. Här finner du urgamla palats praktiskt taget väg i vägg med 2000-talets glas- och stålkonstruktioner. Samtidigt som Seoul är en av världens största städer finns det gott om lugna och vackra platser att koppla av på. 

Seoul är en av värdens folkrikaste storstäder. Det nämns siffror på 12 miljoner invånare i centrala Seoul och uppemot 25 miljoner invånare – halva Koreas befolkning – inkluderat omgivningarna.

Samtidigt är det lätt att finna lugnet i någon av alla vackra parker, längs floden Han som genomkorsar staden, eller på någon av Seouls många kullar med utsikt över omgivande bergstoppar och mot havet. Under senare år har en hel del gjorts för att förbättra livskvaliteten och inte bara satsningar på ekonomisk utveckling.

Seoul är indelat i 25 distrikt, var och ett med sitt centrum av affärs- och nöjesliv där man kan leva ett helt liv. Det är inte bara Gangnam* som gäller! Lika populära områden är Jongno-gu (historiska byggnader, gallerier, tehus), Myeongdong (något av Asiens bästa shopping), Apgujeong (barer, nattklubbar och mode – en del av Gangnam) och Itaewon (internationellt nöjeskvarter, billiga kläder, restauranger) och Hongdae/Sinchon** (studentkvarter, billiga barer, klubbar, K-indie).

Det moderna Seoul är ett av Asiens stora finans- och teknologicenter och hem för många välkända företag som Samsung, LG och Hyundai. Youngsang Electronic Market är den största elektroniska marknaden i Asien, med över 5.000  butiker.

*I Gangnam erbjuder vi språkkurser på Lexis Korea.
**I Sinchon finns KLI/Yonsei University, vår andra partnerskola i Seoul för koreanska språkkurser.

För mer information om Språkkurs - Koreanska i Seoul, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

Korean Language Institute

Korean Language Institute (KLI) är en del av Yonsei University, ett av Sydkoreas äldsta universitet och med rykte om sig att vara det bästa universitetet i hela Sydkorea.

Skolan ligger på ett stort campusområde med moderna skolbyggnader, grönområden och studenthem där du också kan bo. Campuset ligger mitt i den trendiga stadsdelen Sinchon. KLI har en särskild byggnad på Yonsei Universitys campusområde. Förutom ett hundratal klassrum finns multimedialab, bibliotek, internet lounge, studierådgivning och kafeteria.


Studenterna kommer från hela välden och har olika bakgrund. Ca 30 procent är kinesiska studenter, 30 procent japanska, 20 procent amerikanska, 15 procent europeiska och 5 procent från övriga världen. Resultatet är en internationell mix av studenter i en kreativ och stimulerande miljö.

Vid sidan av språkkursen anordnas ibland fritidsaktiviteter, så som koreansk matlagning och workshops kring traditionell koreansk kultur, t.ex. att göra masker och solfjädrar. För de tävlingsinriktade sydkoreanerna är också evenemang som tal- och sång-tävlingar självklara inslag i språkkursen.

Lexis Korea

Lexis Korea är en privat språkskola med en bra mix av deltagare från olika länder. Skolan ligger mitt i nöjes- och shoppingdistriktet Gangnam. I området runt skolan finns ett stort antal caféer, restauranger, barer och klubbar.

Skolan upptar hela det elfte våningsplanet i en modern kontorsbyggnad. Från många av de 10 klassrummen har du en fin utsikt över Gangnam och staden runt omkring. På skolan finns också ett multi-mediarum, ett enklare kök och ett samlingsrum.

Skolan erbjuder regelbundna fritidaktiviteter på eftermiddagar och kvällar. Varje fredagseftermiddag organiseras t.ex. en uppskattad utflykt tillsammans med koreanska studenter som studerar engelska på skolan.

Så ansöker du

Kontakta Avista genom intresseanmälningsformuläret för mer information om hur du ansöker och vad som krävs av dig inför din språkkurs i Sydkorea.

Kostnader

Kostnaden för en språkkurs i koreanska varierar beroende på hur länge du vill studera. Kontakta Avista för mer info!

OBS! För att söka studiemedel från CSN krävs att du läser en språkkurs på 13 veckor eller längre.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Koreanska i Seoul

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Avista Education & Språkresor
Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM

Språkresor och utlandsstudier sedan 1980

25.000 studenter kan inte ha fel! Sedan 1980 har AVISTA förmedlat språkkurser och andra utlandsstudier till tusentals nöjda deltagare i alla åldrar. Vi samarbetar med några av de främsta skolorna i respektive land. Med oss kan du gå en språkkurs...

Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Highlights