Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Kinesiska i Kina

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Peking, Shanghai
Varierande
Heltid/deltid
Över 13 veckor

Språkkurs - Kinesiska i Kina

Kinesiska är ett språk som blir mer och mer populärt i takt med Kinas utveckling och ökade kontakt med västvärlden. Med AVISTA kan du studera kinesiska i Peking där vi samarbetar med 2 olika skolor samt i Shanghai. Nedan får du en presentation av de åda kursorterna samt lite mer information om skolorna. För mer specifik information om kursutbud, datum och priser, se AVISTAs hemsida.

Peking

Staden Peking, med ca 13 miljoner invånare, är Kinas politiska och kulturella centrum. Peking är en fascinerande blandning av nytt och gammalt som på många sätt är perfekt att lära känna i samband med en språkkurs i kinesiska.
Kinesiska språket uppvisar både enkla och svåra sidor men är även för nybörjare ett tacksamt och intressant språk att läsa. Ambitionsnivån kan anpassas efter vistelsens karaktär - aktiv semester eller en längre terminskurs - och passar deltagare i alla åldrar lika bra.

I samband med de olympiska spelen 2008 genomgick Peking en omfattande modernisering med bland annat nya parker, grönområden och ett utbyggt tunnelbanesystem. Staden är förvånansvärt lättillgänglig för en utlänning. I många sammanhang har man känslan av att befinna sig i vilken världsstad som helst. Lika påtagligt är det historiska och traditionella arvet och det för många kineser hårda vardagliga livet.

Shanghai

Shanghai är en sprudlande, levande stad som blandar det förflutna med framtidens Kina. Staden, som från början var en liten fiskeby, är nu Kinas största stad med uppemot 17 miljoner invånare.
Shanghai är ett av Kinas stora affärscentrum och dessutom erbjuder staden fantastiska möjligheter till shopping och kulturupplevelser.

För mer information om Språkkurs - Kinesiska i Kina, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

Om skolan - Global Exchange (Peking)

Skolan, Global Exchange, ligger i stadsdelen Shang Di, ca 20 min med pendeltåg från centrala Peking. Shang Di är ett lugnt område av Beijing med en blandning av lummig grönska och höghus som inrymmer både boende och företag. Många som bor här är studenter eftersom flera av Pekings mest kända högskolor och universitet finns i närheten.

På skolan läser vanligen mellan 20 och 60 studenter från olika länder, de flesta från Europa. Lokalerna har 9 klassrum och fritt internet.
Skolan erbjuder boende till mycket bra priser och är ett bra val bl.a. för dig som går en längre språkkurs och vill få studiemedlen från CSN att räcka till lite mer.

Fritid
Skolan arrangerar varje vecka 1-2 fritidsaktiviteter vid sidan av språkkursen. Det kan t.ex. vara välkomstmiddag och utflykt till Kinesiska muren vecka 1, guidad tur till Pekings äldre kvarter (”Hutong”) och Hou Hai-sjön samt besök på Pekingoperan vecka 2, Dumpling-bankett och akrobatisk show vecka 3 samt barbesök och frågesport med lärare och besök av en park vecka 4. En del av aktiviteterna är kostnadsfria, andra har en kostnad.

Skolan kan också hjälpa till med medlemskap i lokala gym och den som är intresserad kan anmäla sig till skolans Language Exchange Program. Där träffar man en kines som är intresserad av att träna sin engelska och växlar mellan att tala kinesiska och engelska.

Skolans entréOm skolan - Language Plus (Peking)

Ett bättre läge för en språkskola i Peking är svårt att föreställa sig! Skolan ligger i en lugn och vacker tempelpark i anslutning till den Förbjudna staden i hjärtat av Peking. Parken, Imperial Ancestral Temple, är en oas av lugn i det annars hektiska Peking och ligger endast 300 m från Himmelska Fridens Torg.

Skolan är inrymd i en pampig lokal med rymliga och bekväma klassrum och här finns också en lunchservering. Skolan erbjuder språkkurser på 2-48 veckor och är godkänd av CSN för språkresor på 13 veckor eller längre.

Boende erbjuds av mycket bra standard som passar deltagare i alla åldrar. En del boenden är på promenadavstånd från skolan. Detta är ett bra val för dig som har lite högre krav på komfort, både vad gäller avstånd i staden och boende.

Fritid
Skolan erbjuder varje vecka ett aktivitetsprogram till självkostnadspris. Det kan t.ex. bestå av guidade besök i Peking, restaurangbesök, cykelturer eller utflykter till olika sevärdheter. Nära skolan finns en sportanläggning med bl.a. tennisbanor som kan bokas till ett bra pris.
Skolan erbjuder också kurser i kinesisk målning och i Tai Chi. Kurserna kan bokas på plats (pris 250 USD (ca 1680 kr) för 10 lektioner). Kurserna i kinesisk målning ges på alla startdatum (se ovan) medan Tai Chi erbjuds under perioden april till oktober.

Skolan i ShanghaiI klassrummet

Vår språkskola erbjuder språkkurser i Mandarin hela året och är godkänd av CSN för kurser på 13 veckor eller längre. Skolan ligger mycket centralt, alldeles vid People's Square och gågatan East Nanjing Road. Lokalerna täcker ett våningsplan och är modernt utrustade med drygt 20 klassrum, samlingsrum och wifi.

På skolan studerar deltagare från ett stort antal länder och i alla åldrar kinesiska. Ca 60% av deltagarna är från Europa. Skolan är en av de mest välrenomerade privata språkskolorna i Kina.

Språkkurserna fokuserar på konversation och att förstå och uttrycka sig på kinesiska. På de längre terminskurserna och på högre förkunskapsnivåer ökar inslagen av att läsa och skriva kinesiska.

Fritid
Skolan erbjuder varje vecka ett aktivitetsprogram till självkostnadspris. Det kan t.ex. bestå av kinesisk kalligrafi, målning och matlagning, guidade besök till sevärdheter i Shanghai och restaurangkvällar. På helgerna erbjuds ofta utflykter till bl.a. de vackra vatten- och kanalstäderna Suzhou och Tongli.
Visum

Du behöver visum för att resa in i Kina. När du bokar dig med AVISTA får du all nödvändig information för att kunna söka visum.

Boende

I Kina finns flera olika boendealternativ som AVISTA kan boka till dig. I Shanghai kan du välja mellan att bo i en kinesisk värdfamilj, i delad lägenhet eller i en egen studio. I Peking finns dessutom studenthem och rum i guesthouse, enklare hotell, som alternativ. För mer information om boende, se AVISTAs hemsida.

 

Kostnader

Se utbildningens hemsida för mer information.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Kinesiska i Kina

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sveavägen 62
111 34 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Kinesiska i Kina via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner
Se alla skolans recensioner