Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Franska i Montpellier

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Montpellier
2-48 veckor
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Franska

Språkkurs - Franska i Montpellier

Med en charmig stadskärna, mycket studenter, behagligt klimat och bara 10 km till kusten och stranden Palavas är Montpellier en attraktiv kursort. Här är somrarna långa och vintrarna milda. Staden är typisk för södra Frankrike med smala gator, öppna platser och porlande fontäner, men unik genom sitt stora bilfria centrum.

Förutom medelhavskänslan har Montpellier en egen identitet som en av Frankrikes största universitetsstäder, med över 55.000 studenter. Som i de flesta studentstäder sätter detta en ungdomlig prägel på staden med ett stort utbud av affärer, barer och caféer. Trots att Montpellier är en medelstor stad med 260.000 invånare så har den storstadens puls och uteliv. En häftig upplevelse, men staden passar nog bäst för Dig som är självständig och lite tuff.

På egen hand finns mycket att göra och upptäcka. Det är lätt att ta sig till de långa sandiga stränderna i närheten. Med sitt läge är Montpellier också en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder runt om i Provence.

I Montpellier har vi språkkurser på två skolor. Vi samarbetar både med universitetet, som arrangerar längre terminskurser under höst- och vårterminerna, samt med den privata språkskolan ILA, som erbjuder mer personlig service till studenterna.

För mer information om Språkkurs - Franska i Montpellier, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

ILA

ILA har två skollokaler med tre minuters promenad från varandra i Montpelliers historiska centrum, nära det kända torget Place de la Comédie. Skolan håller hög standard och har 23 välutrustade och luftkonditionerade klassrum. På skolan finns också ett litet bibliotek med böcker och tidningar och ett fikarum med datorer. Båda skollokalerna har fri tillgång till internet och Wifi. Antalet elever på skolan varierar mellan ca 100 till 300 beroende på säsong.En normalkurs innebär 20 lektioner à 45 minuter per vecka, men du kan också läsa intensivt med 30 lektioner per vecka. För specifik information om skolans kursutbud, se AVISTAS hemsida.

Vid sidan av språkkursen erbjuder skolan ett stort urval fritidsaktiviteter och ett rikt kulturellt

program varje vecka: guidade stadsrundvandringar, besök på muséer, gemensamma restaurangkvällar, ost- och vinprovning, picknick på stranden, hel- och halvdagsutflykter till intressanta platser mm. Vissa aktiviteter ingår i kurspriset andra är till självkostnadspris.

Universitetet i Montpellier

Vid Universitetet i Montpellier läser varje termin ca 500 utländska studenter franska. Skolan ligger på universitetsområdet norr om stadens centrum. Detta är en chans att uppleva den franska studentvärlden. Universitetet ordnar dock inte så mycket aktiviteter så det ligger mer på ens eget ansvar att organisera fritiden.

En terminskurs omfattar 200 undervisningstimmar/termin, (ca 16 timmar per vecka). Undervisningen sker på olika förkunskapsnivåer, alltifrån nybörjare till avancerade. Grupperna har i medeltal 18 deltagare. Om Du har mindre förkunskaper läser Du mest franska språket. På medel- och avancerad nivå tar kunskap om Frankrike och dess samhälle större plats och här erbjuds även tillvalsämnen som fransk litteratur, historia och konst. Du har även möjlighet att följa franska studenters föreläsningar i många ämnen.

OBS! Bokar Du Din kurs genom Avista översätter vi Dina betyg för endast 250 kr och Du behöver inte anlita en auktoriserad översättare.

Boende

I Montpellier finns flera olika inkvarteringsalternativ. Om du väljer att studera på ILA kan du välja mellan att bo i värdfamilj, i privat hem, på studenthem eller på lägenhetshotell.

Vill du studera på universitetet kan vi hjälpa dig att boka rum på studenthem.

För mer information om de olika inkvaretingsalternativen, se AVISTAs hemsida.Kostnader

Vänligen besök AVISTAs hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Franska i Montpellier

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Franska i Montpellier via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner