Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Engelska i Kalifornien

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Los Angeles, San Diego, San Francisco
Varierande
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Språkkurs - Engelska i Kalifornien

Lär dig engelska i Kalifornien

Avista samarbetar med tre språkskolor i Kalifornien. Du kan välja att studera i San FranciscoSan Diego eller Los Angeles. Alla studieorter är storstäder väl värda att utforska medan du slipar på engelskan med en språkkurs.

Nedan presenteras vardera studieort, samt språkskolorna. För mer specifik information om skolornas kursutbud så är du välkommen att besöka Avistas hemsida.


San Francisco

Berkeley är en mycket trevlig förstad till San Francisco, med stort utbud av klubbar, biografer och restauranger. Mest känt är Berkeley för sitt stora universitet med 30.000 studerande.
Centrum av San Francisco når du med T-bana på 20 minuter och har då också tillgång till allt vad denna vackra och mytomspunna miljonstad erbjuder. Området kring San Francisco är rikt på sevärdheter och storslagna naturupplevelser.
Language Studies International, LSI, är en organisation med språkskolor runt om i världen. I USA har man funnits i närmare 30 år och programmet innehåller idag många olika språkkurser.


Los Angeles

Los Angeles är en mångfascetterat stad som består av olika stadsdelar med bekanta namn: Beverly Hills, Hollywood, Sunset Boulevard etc. Santa Monica är en mycket trevlig del av Los Angeles och känns som en trivsam mindre kuststad med 90 000 invånare.
Här finner Du shoppinggator, kaféer och restauranger. Den fantastiska stranden är en mötesplats för de sportintresserade Los Angeles borna. Från Santa Monica går bussar för att ta sig till de olika delarna av L.A.


San Diego

San Diego representerar det mesta som man förknippar med södra Kalifornien. Vattensporter som surfing, windsurfing, segling och simning är populära. Klimatet är milt och soligt även under vinterhalvåret. På nära håll finns hav, berg och öken.
Language Studies International, LSI, är en organisation med språkskolor runt om i världen. I USA har man funnits i närmare 30 år och programmet innehåller idag många olika språkkurser.

För mer information om Språkkurs - Engelska i Kalifornien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolan

Om skolan i San Francisco

Skolan ligger bara två kvarter från University of California som med nära 30.000 studenter sätter sin prägel på staden. Lokalerna har rymliga och fräscha klassrum och där finns allrum, studieutrymmen och datorrum med tillgång till internet. Skolan arrangerar varje vecka ett flertal fritidsaktiviteter och ofta en utflykt.

Du har också möjlighet att utnyttja universitetets omfattande sportanläggningar och aktivitetsprogram. I mån av plats finns även möjlighet att delta i vissa föreläsningar vid universitetet. I närheten av skolan finns affärer och många trevliga och enkla restauranger där du kan äta lunch eller middag.

På LSI möter du engagerade lärare som undervisar dig på någon av skolans sex förkunskapsnivåer. Du placeras i lämplig grupp med andra internationella studenter. Ca 35% av deltagarna i språkkurserna kommer från Europa, 40 % från Asien, 20% från Latinamerika och 5% från övriga länder. Åldern på de som läser vid LSI varierar från 18-50 och många är runt 20-25 år.

Om skolan i Los Angeles

Skolan EC ligger i moderna luftkonditionerade lokaler i Santa Monicas centrum. Huvudgatan 3rd Street Promenade finner du ett stenkast bort och på 5 minuters gångavstånd breder den berömda stranden i Santa Monica ut sig.

Skolan har med sina 24 klassrum plats för drygt 300 studenter och där finns även gratis wifi och ett datarum med tillgång till internet. Före och efter lektionerna kan du hänga med kurskompisarna i skolans samlingsrum "student lounge".
Undervisningen håller starkt fokus på "learning by doing", vilket betyder att du som student får delta och konversera så mycket som möjligt på lektionerna med läraren och övriga kursdeltagare av blandade nationaliteter.

Utöver språkkursen erbjuder skolan ett varierat fritidsprogram med någon aktivitet varje dag. Det kan vara besök på marknader och muséer, cykelturer, eller utflykt till en nationalpark. På helgen ordnas längre utflykter till omkringliggande städer som Las Vegas och San Francisco.

Om skolan i San Diego

På LSI möter du engagerade lärare som undervisar dig på någon av skolans sex förkunskapsnivåer. Du placeras i lämplig grupp med andra internationella studenter. Ca 35% kommer från Europa, 40 % från Asien, 20% från Latinamerika och 5% från övriga länder. Åldern på de som läser vid LSI varierar från 16-50 och många är runt 20-25 år.

Skolan är inrymd i en modern byggnad i San Diegos fashionablare stadsdelar. Lokalerna har rymliga och fräscha klassrum och här finns allrum, studieutrymmen och datorrum med tillgång till internet.

Till självkostnadspris arrangerar skolan ett fritidsprogram med bl.a. barbeques, diskotekskvällar och utflykter. Ett populärt utflyktsmål är Mexiko, som bara ligger en kort bil- eller spårvagnsfärd från San Diego. En tio minuters promenad tar dig till stadens centrum och en kort bussresa till kusten.

Visum

Svenska medborgare kan vanligen vistas och läsa språkkurs i USA utan visum i upp till 90 dagar förutsatt att de har en godkänd ESTA-ansökan (Electronic System for Travel Authorization) och att kursen inte överstiger 20 lektioner per vecka. Vid studier längre än 90 dagar eller intensivare än 20 lektioner per vecka krävs ett studentvisum.

Ansökningsproceduren för studentvisum är omfattande varför vi rekommenderar studenter att anmäla sig i god tid.

Du får mer information om visum när du har bokat dig.

Boende

I Kalifornien finns det flera olika inkvarteringsalternativ. Vare sig du väljer att läsa på LSI i San Francisco eller på EC i Los Angeles så finns möjlighet att bo i värdfamilj, i delad lägenhet eller på residens. Även på LSI i San Francisco kan du bo i värdfamilj eller på residens. Det är upp till dig! Läs mer på AVISTAs hemsida för mer information.Kurser

På samtliga språkkurser är konversation ett av de viktigaste kursmomenten. I övrigt ingår grammatik, skriv- och ordförrådsövningar samt orientering i amerikanska samhällsförhållanden.

På skolan LSI i San Francisco och San Diego kan du välja mellan normal-, intensiv- och terminskurs, terminskurs med fokus på Cambridge Examen, samt kurs i minigrupp och individuell undervisning.

Många av ovanstående kursalternativ finns även att välja på EC i Los Angeles. På Avistas hemsida finns utförligare bekrivning av ovanstående kursalternativ samt datum och priser.


Examen & Intyg

Cambridge University Examinations är ett internationellt välkänt diplom som ger dig ett värdefullt bevis på dina kunskaper i engelska. En Cambridge-examen är användbart i många sammanhang och erkänns av många skolor, universitet, företag och organisationer i hela världen.

Samtliga språkskolor i Kalifornien erbjuder förberedande kurser för Cambridge examen, se AVISTAs hemsida för mer information.

Kostnader

Se AVISTAs hemsida för mer information.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Engelska i Kalifornien

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sveavägen 62
111 34 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Engelska i Kalifornien via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.