Visa studentum.se som: Mobil

Resor, turism och 50 andra ämnen på Hawaii

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Honolulu
Från 1 termin upp till 2 läsår
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Honolulu
augusti 2020  (Engelska)
januari 2021  (Engelska)

Resor, turism och 50 andra ämnen på Hawaii

Uppfyll drömmen om att plugga på HawaiiStudera på Hawaii

På Hawaii kan du studera i en tropisk miljö, endast ett stenkast från Hawaiis mest kända strand Waikiki Beach. Här ligger nämligen Kapiolani Community College (KCC) beläget högt uppe på en kulle med utsikt över Stilla havet.

KCC är en del av University of Hawaii och är universitetets största college; här studerar över 8 400 amerikanska studenter och drygt 600 internationella studenter varje år. Vill du bli en av dessa? Ta hjälp av Avista!

Att studera på Hawaii är en helt unik möjlighet. Du kan kombinera dina studier med storstadsliv i Honolulu, strandliv, surfing och naturupplevelser.

Studier på KCC är ett prisvärt alternativ för dig som vill plugga på Hawaii. Terminskostnaden är låg jämfört med andra universitet på Hawaii (där kostnaderna kan vara mer än dubbelt så höga). Du har därmed goda förutsättningar att klara dig på studiemedlet från CSN.

Många amerikanska studenter läser de två första åren av sin utbildning på KCC och avslutar sedan sina studier på HPU eller University of Hawaii. KCC erbjuder ett stort antal kurser och program, du kan exempelvis studera:

  • Resor och turism
  • Business
  • Data och IT
  • Teater
  • Marknadsföring
  • Journalistik
  • Information/Media


Välj längd på dina studier

Kapiolani Community College är ett bra val om du är intresserad av att läsa en termin, ett läsår eller en tvåårig utbildning på Hawaii. Oavsett hur länge du väljer att studera läser du fyra till fem kurser per termin och du har ungefär tolv lektioner per vecka.

En termin eller ett läsår (Study Abroad)

Du som väljer Study Abroad-programmet kan fritt kombinera ämnen du är intresserad av, eller inrikta dig mot ett visst ämnesområde. Valmöjligheterna är många! Du kan få hjälp av skolans studievägledare med att välja kurser. Om du trivs med dina studier på Hawaii finns möjlighet att plugga vidare på skolan och förbereda en Associate Degree efter två år.

Detta alternativ passar särksilt bra för dig som vill prova på studielivet i USA, förbättra din engelska och plugga ämnen som intresserar dig.

Ett- och tvååriga utbildningar

Du som vill gå en hel utbildning samt inrikta dina studier mot ett huvudämne, väljer en ‘major‘ för dina studier. Du läser då en kombination av obligatoriska och valbara kurser inom detta huvudområde. Det finns också utrymme för några helt valfria ämnen vid sidan av huvudområdet, t.ex. inom konst, biologi, sport etcetera.

För mer information om Resor, turism och 50 andra ämnen på Hawaii, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Om du vill ansöka till KCC på Hawaii ska du kontakta Avista för mer information och hjälp med din ansökan.

Den behörighet som krävs för att plugga på Hawaii är grundläggande behörighet för högskolestudier i Sverige samt VG i engelska B från gymnasiet. Har du inte VG i engelska B kan du även söka med TOEFL test, minimum 61 iBT.

Om skolan

Kapiolani Community College ligger på ön O’ahu (‘samlingsön‘) i staden Honolulu som har cirka 350 000 invånare. Här, mitt i Stilla Havet, är det så gott som alltid soligt och varmt samt nära till strand- och stadsliv. Hawaii är ett turistparadis men inte alls så exploaterat som man kan tro. Kulturen på Hawaii är en blandning av hawaiiansk, asiatisk och amerikansk. Människorna är avslappnade, trevliga och välkomnande. Här är det lätt att trivas!

Tjugo minuter från skolan ligger den populära stadsdelen Waikiki som erbjuder shopping, barer och restauranger. Här ligger också en av Honolulus stadsstränder där många gillar att spela volleyboll och surfa.

I närheten av KCC finns även andra spännande utflyktsmål. Till exempel kan man hajka upp för berget Diamond Head eller snorkla i naturreservatet Hanauma Bay där besökarna kan komma riktigt nära korallrev, färgglada fiskar och jättesköldpaddor.

På skolans campusområde finns studievägledning, kafeteria, bokhandel och försäljning av allt ifrån bussbiljetter till rabatterade biobiljetter. Allt du som internationell student kan tänkas behöva!

Boende

KCC har inget eget boende på campus, alla internationella studenter delar istället lägenhet på stan, hyr ett rum eller bor hos en värdfamilj (homestay). Skolan kan hjälpa dig att boka boende i en värdfamilj. Vill du bo i lägenhet ansvarar du själv för att hitta boende, men både Avista och skolan kan hjälpa till.

Examen & Intyg

Vilken examen du får efter dina studier på Hawaii beror på hur länge du väljer att studera samt vilken inriktning du läser.

Kostnader

För information om aktuella terminsavgifter för studier på KCC, kontakta Avista genom intresseanmälningsformuläret.

Observera att du kan låna till kursavgiften och dina levnadskostnader från CSN. Du har även möjlighet att låna för försäkringskostnader och flygresa till USA.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Resor, turism och 50 andra ämnen på Hawaii

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Resor, turism och 50 andra ämnen på Hawaii från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner