Visa studentum.se som: Mobil

Arbeta som skidlärare i Österrike

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Österrike
Valfri längd språkkurs + 1 vinter säsongsarbete
Heltid
Delvis

Arbeta som skidlärare i Österrike

Är du en skidåkningsfantast? Vill du förbättra dina tyskakunskaper och din ledarskapsförmåga samtidigt som du får en bra arbetsmerit utomlands? Att säsongsarbeta som skidlärare är det ultimata sättet att kombinera ditt skidintresse med jobb och språkövning. Du får dessutom uppleva de vackra österrikiska alperna!

Du inleder vistelsen i Österrike med en kort skidlärarutbildning i endast skidåkning eller i både skidåkning och snowboard. Efter examen får du ett arbetskontrakt på en österrikisk skidskola på någon av skidorterna i Salzburgområdet.
 
Arbetskontraktet startar vanligen i mitten på december eller efter jul och varar i ca 3 månader. För att bli varm i kläderna med tyska som arbetsspråk väljer många att först läsa en språkkurs på vår partnerskola i huvudstaden Wien.


Vad innebär arbetet?

Efter avklarad skidlärarexamen tar du dig till den skidort där du har fått anställning. De jobb som erbjuds är inom Salzburgområdet på skidorter som Saalbach, Hinterglemm, Flachau och Obertauern.

Arbetstiden varierar mycket beroende på besökartrycket på skidorten. En normal arbetsvecka i Österrike är på 40 timmar, men det kan hända att du arbetar både mer eller mindre beroende på tiden på säsongen. Arbetar du övertid så bör du få kompensation i lediga dagar under lugnare perioder. Du kan ha flera olika grupper med elever på en dag och du undervisar i första hand barn som är nybörjare eller har liten skiderfarenhet. Då jobbet är mycket socialt och fysiskt krävande så är det viktigt att du är arbetsvillig och har ”go” i dig.

Efter skidlärarutbildningen kan det bli ett uppehåll på ett par eller några veckor tills du börjar ditt arbetskontrakt. Under den tiden brukar de flesta resa runt i Österrike, eller åka skidor för egen del. En del arbetsgivare har boendet tillgängligt även innan kontraktets början för den som vill installera sig i förväg. För sådana extranätter brukar de ta ut en liten avgift.

För mer information om Arbeta som skidlärare i Österrike, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vem kan delta? - skolans krav

    • Minimiålder är 16 år, de flesta deltagare är mellan 20-30 år.
    • Språkkunskaper i tyska krävs. Det är rekommenderat att du har läst 2-3 år skoltyska sedan tidigare.
      Skidlärarutbildningen hålls endast på tyska.
    • Du måste du ha en god engelskanivå.
    • Alla sökande måste ha erfarenhet av skidåkning, vilket innebär att man kan göra parallellsväng, samt ha rätt teknik på
      carvingskidor. Vill du även undervisa i snowboard, bör du vara säker på brädtekniken i preparerad pist.
    • Du bör vara motiverad och redo att ligga i under skidlärarutbildningen. Du är endast garanterad ett jobb ifall du klarar
      av examen.
    • Du måste ha ett par carvingskidor och eventuellt en snowboard.

Kurser

Språkkurs 2 veckor eller längre

Det är rekommenderat att börja vistelsen i Österrike med en språkkurs i tyska för att du ska få chans att fräscha upp dina språkkunskaper och känna dig bekväm inför kommande skidlärarutbildning och jobb. Vår partnerskola i Wien erbjuder en specialanpassad 2-veckorskurs precis innan skidlärarutbildningen. Är du helt nybörjare i tyska rekommenderar skolan att du dessutom läser åtminstone 6 veckors förberedande språkkurs.

2-veckorskurs
• Fokus på kommunikation och vokabulär, användbart för dig som skidlärare
• 20 lektioner à 45 minuter per vecka
• Boende i delad lägenhet i enkel- eller dubbelrum
• Upp till 20 studenter per grupp

Examen & Intyg

Skidlärarutbildning

Alla som vill arbeta som skidlärare i Österrike, måste gå en utbildning på regional nivå i det område där man önskar jobba. I detta program går du en kurs som berättigar till ett skidlärardiplom som sedan gäller ett år i Salzburgområdet. Diplomet tillåter dig att undervisa nybörjare eller skidåkare med liten erfarenhet. Utbildningen, som hålls på skidorten Kaprun har upp till ett hundratal deltagare, som delas upp i mindre träningsgrupper.
 
Beroende på om du vill undervisa i bara skidåkning eller i både skidåkning och snowboard går du en 10 eller 15 dagar lång kurs.
 
I kursen får du både praktisk och teoretisk träning. Från morgon till eftermiddag tränas åkteknik, med delvis ”freestyle-stil” för snowboard, samt pedagogik i skidbacken. Under eftermiddag/kväll hålls teorilektioner på teman som undervisning med barn, säkerhet, snö och lavinkunskap, utrustning och första hjälpen.

Kostnader

Se Avistas hemsida för information om datum och priser.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arbeta som skidlärare i Österrike

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Arbeta som skidlärare i Österrike via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner