Visa studentum.se som: Mobil

Fysioterapeut

Arcada
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Helsingfors
3,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Fysioterapeut

Utbilda dig till fysioterapeut

Som fysioterapeut är du väl förberedd för att jobba med dagens och morgondagens hälsoproblem. Fysioterapeuter är eftertraktade experter på arbetsmarknaden. 

Om utbildningen 

Utbildningen ger dig bred kunskap om människans förmåga att röra sig och faktorer som påverkar människans funktionsförmåga, t.ex. belastning, sjukdomar, skador och handikapp. Tillsammans med Arcadas experter och proffs inom branschen lär du dig att upprätthålla och främja kroppskännedom, hälsa, rörelse- och arbetsförmåga hos människor. 

Jobba som fysioterapeut 

Som fysioterapeut har du ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du kommer i kontakt med människor i alla åldrar. Du arbetar ofta i multiprofessionella team där det finns företrädare för många yrkesgrupper. Fysioterapeuten medverkar till att förbättra människors möjligheter att vara fysiskt aktiva, att klara av vardagen och att vara en del av samhällslivet. Utöver att jobba i team tränas du under studietiden till att jobba självständigt och mångkulturellt. 

Fysioterapeutexamen 

Fysioterapeutens behörighet regleras genom Lagen om behörighetsvillkoren för yrkesutbildad personal inom hälso- och sjukvården i Finland. Yrkesbenämningen fysioterapeut och rätten att utöva yrket får användas endast av personer som avlagt fysioterapeutexamen. 

Så ansöker du

Du söker till utbildningen via den nationella studieportalen studieinfo.fi.  

För att bli behörig ska genomgå urvalsprover - mer information om dessa hittar du på utbildningens hemsida. Där hittar du även mer information om hur antagningsprocessen ser ut. 

Fortsatta studier

En yrkeshögskoleexamen i Finland samt tre års relevant arbetserfarenhet efter examen, gör dig behörig för en masterexamen (högre yrkeshögskoleexamen).

Examen & Intyg

Fysioterapeut (YH) på bachelor-nivå. 

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad. 

Fortsatta studier

En yrkeshögskoleexamen i Finland samt tre års relevant arbetserfarenhet efter examen, gör dig behörig för en masterexamen (högre yrkeshögskoleexamen).

Arcada

Arcada

Yrkeshögskolan Arcada

Yrkeshögskolan Arcada är en flerbranschhögskola, som har sitt campus i Ara¬biastranden i Helsingfors, Finland. Arcada erbjuder praktisk inriktad och högklassig högskoleutbildning på såväl bachelor- som masternivå och fortbildning på svenska och engelska inom: Företagsekonomi Idrott Kultur Media Social- och hälsovård...


Läs mer om Arcada och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fysioterapeut

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arcada

Jan-Magnus Janssons plats 1
00560 Helsingfors

Tel: +358 207 699 699
www.arcada.fi

Beställ information

För att få mer information om Fysioterapeut via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.