Yrkesutbildning

Hälso- och Livsstilsterapeut

Lüning Academy, Distans
Längd
6 mån + möjlighet till praktik
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
31 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Ordinarie pris: 45.000:-
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
6 mån + möjlighet till praktik
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
31 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Ordinarie pris: 45.000:-
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Hälso- och Livsstilsterapeut

Mot ett hälsosammare liv - utbilda dig till Hälso- och Livsstilsterapeut!

Denna utbildning passar både dig som vill få mer kunskap för att kunna leva ett hälsosammare liv samt för dig som vill komplettera ditt nuvarande yrke med denna utbildning. Exempelvis för dig som arbetar inom ett hälsorelaterat område.

Mål med utbildningen

Utbildningen handlar om hälsa som helhetskoncept och efter avslutad utbildning kommer du kunna vägleda främst dig själv men även andra människor till bättre hälsa utifrån ett holistiskt perspektiv och med ett tydligt hållbarhetsfokus.

Utbildningens upplägg

Du startar utbildningen när du vill med start från köpets genomförande av utbildningen. Undervisning sker i den digitala kursportalen där materialet består av text, videoinspelat material samt frågeövningar. En gång i veckan har du även möjlighet att närvara under en digital live-träff under 60 minuter för att ta upp frågor om kursmaterialet, bli coachad i rätt riktning samt få hjälp med klientfall.

Börja när du vill 

Du startar utbildningen när du vill ed start från köpets genomförande avutbildningen. Därefter finns ett förutbestämt schema för respektive modul. Utbildningen är utformad så att du ska kunna kombinera den med ett heltidsjobb eller andra studier.

Dator, Ipad eller smartphone krävs för att följa utbildningen online,samt för att medverka under de digitala live-träffarna. Allt kursmaterialkommer du åt via egen inloggning till kursportalen. Du har tillgång tillmaterialet under två år från köpet.

För mer information om Hälso- och Livsstilsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

2 september, 2024

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: Ordinarie pris: 45.000:-

Starta när du vill!

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: Ordinarie pris: 45.000:-

Vad kommer jag att lära mig?

Syftet med utbildningen "Hälso- och Livsstilsterapeut" är att du som elev ska få bättre förståelse för hur du tar hand om din hälsa på ett holistisk och funktionsmedicinskt sätt. Med hälsa menar vi inte endast vad du äter eller hur mycket du tränar, utan det handlar om att hitta enbalans mellan olika viktiga komponenter i ditt liv.Denna utbildning passar både dig som vill få mer kunskap för att kunna leva ett hälsosammare liv samt för dig som vill komplettera ditt nuvarande yrke med denna utbildning. Exempelvis för dig som arbetar inom ett hälsorelaterat område.

Vad kommer jag att lära mig? 

Under utbildningens gång lär du dig bland annat om vilken mat som ärviktig för att du ska få i dig rätt näringsämnen, hur du stärker hår hudoch naglar, kvinnan och mannens hormonsystem, mage/tarm,utmattningssyndrom och hjärta/kärl. Även om radon, tungmetaller ochkemiska ämnen. Du får även kunskap inom olika skolmedicinska- ochfunktionsmedicinska labbtester.

Kursplan

Modul 1 - Introduktion

Modul 2 - Livsstil och hälsa 

Modul 3 - Mat och medicin 

Modul 4 - Skönhet inifrån och ut 

Modul 5 - Olika behandlingsområden och kosttillskott

Modul 6 - Näringslära och Näringsfysiologi 

Modul 7 - Allergier och intolerans 

Modul 8 - Miljömedicin

Modul 9 - Skolmedicinska. och funktionsmedicinska labbtester

Modul 10 - POCT - Point-of-care testing 

Modul 11 - Essentiella oljor 

Modul 12 - Examen

Varför välja Lüning Academy?

Bli diplomerad

Erbjuder delbetalning

Distansutbildningar

Förkunskaper

För att genomföra utbildningen krävs det att du är minst 18 år gammal. Inga andra förkunskaper krävs. Utbildningen passar både dig som är nybörjare och dig som redan är välorienterad inom området men som vill ta dina kunskaper till en högre nivå.

Examen, diplom m.m.

Efter slutförd utbildning och godkänd examen får du ett diplom på att du är Dipl. Hälso- och Livsstilsterapeut hos Lüning Academy.

Utbildare

Anette Lüning - Cert. Näringsterapeut, Dipl. Örtterapeut och Civilekonom.

Utbildningen leds av Anette Lüning som har arbetat som Cert. Näringsterapeut och Dipl. Örtterapeut i över 15 år på heltid. Hon har drivit upp två funktionsmedicinska kliniker, en i centrala Malmö och en i Helsingborg och hon arbetar främst med att ta emot klienter inom olika behandlingsområden.

Utöver detta har hon även utbildat framtida näringsterapeuter i Stockholm inom hormoner och signalsubstanser samt även inom mage/tarm. Anette är även Dipl. Tobaksavvänjare vid Sahlgrenska Universitetssjukhus. Anette har även en fem-årig examen inom Internationell Ekonomi som hon studerade vid Lunds Universitet. Hon har arbetat inom olika ledande befattningar som bland annat produktchef.

utbildare

Kostnader

Anmäl dig idag! Därefter har du möjlighet att välja direktbetalning alternativt delbetalning. För mer information om hur du går tillväga med betalning finns på utbildarens hemsida. 

  • Pris vid direktbetalning: 45 000:- inkl. moms. Erbjudande just nu: 36.000:-
  • Pris delbetalning: 45 000:- inkl. moms. Erbjudande just nu: 36.000:-

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälso- och Livsstilsterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Olivia Falk
21 jan 2024
Tack för en fantastisk utbildning!

Jag är så glad och tacksam för att jag valde att börja läsa utbildningen Hälso- och Livsstilsterapeut hos Lüning Acadamy. Upplägget har fungerat superbra för mig som jobbar hel...

Visa mer
5/5
Linn
17 jan 2024
Jättenöjd!

Jag läser just nu hälso- och livsstilsterapeut utbildningen på Lüning Academy och är verkligen jättenöjd! Materialet är skrivet på ett sätt som är lätt att förstå och det finns ...

Visa mer
Lüning Academy
Holmgatan 4
211 45 Malmö

Kunskap för en bättre hälsa! 

Lüning Academy är en ledande utbildningsarrangör inom funktionsmedicin och utbildningarna drivs av Anette Lüning, en erfaren och kvalificerad Cert. Näringsterapeut och Dipl. Örtterapeut med över 25 års erfarenhet samt utbildad civilekonom. Vi erbjuder två distansbaserade utbildningar på Lüning Academy: en...

Läs mer om Lüning Academy och visa alla utbildningar.

Highlights