Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Hud & SPA-terapeut - Malmö

Gilda Skolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö
1 år
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
95 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Malmö
95 000 SEK
2021-02-22
Löpande antagning

Malmö
95 000 SEK
2021-08-23
Löpande antagning

Hud & SPA-terapeut - Malmö

Hud & Spa-terapeutHudterapeut och Spaterapeut - två utbildningar i en

I vår högt ansedda utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad samt olika hudsjukdomar och hudproblem samt att rekommendera och utföra rätt behandlingar. Du lär dig också att ge skönhetsrelaterade behandlingar för händer och fötter, samt att lägga makeup, färga fransar och ögonbryn och mycket mera.

I utbildningen ingår även en spaterapeututbildning enligt Kerstin Florians koncept. Vi har valt att samarbeta med Kerstin Florian på grund av hennes stora kompetens inom spa-traditionen. Du får bland annat lära dig inpackningar, fuktighetskurer och spateorier.

Utbildningen är på ett år. I Stockholm finns även ett alternativ på 18 månader där du gör ett halvår extra praktik.

Är du redo att satsa på en riktigt bra, avancerad hudvårdsutbildning?

Utmärkande för utbildningen är att den fokuserar på en djupare nivå av avancerad hudvård. Förutom grundläggande hudvård lär du dig avancerad hudvård med bland annat microneedling, kemisk peeling och ultraljudsbehandling.

Sista steget i utbildningen är en ytterligare fördjupning i den avancerade hudvården där du bland annat får kunskap om laser och IPL samt om kost och näring för huden.

För mer information om Hud & SPA-terapeut - Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Teori och praktik

På Gilda Skolan får du både teoretisk och praktisk utbildning. Teorin behöver du för att lära dig hudens uppbyggnad samt olika sjukdomar och hudproblem. Praktiken behöver du för att öva dig på behandlingar, kundkontakt och hur det går till att sköta och driva en salong.

På Gilda Skolan är de praktiska övningarna centrala. Skolan anser det viktigt att du redan under studietiden får kunskap och förståelse för hur företag inom skönhetsbranschen arbetar. Därför erbjuder Gilda Skolan minst 700 praktiktimmar på skolans egen salong.

Att kunna ge bra service, marknadsföra sig själv och bli en professionell yrkesutövare är därför minst lika viktigt som att kunna tillgodogöra sig teoretiska kunskaper.

En omfattande och komplett utbildning till hudterapeut - alla ämnen, både teori och praktik.

Gilda Skolan

Utbildningen innehåller en stor del teori kring hud- och kroppsvård. Du får även utöva praktik och på så sätt väva ihop det med teorin. Du lär dig teori och praktik inom följande områden.

Grundläggande huvårdsbehandlingar

Ansiktsbehandling
Hudanalys, behandlingsmål, rengöringsteknik, ansiktsmassage, peeling, masker och krämer. Utbildning inom individuella råd till kund om hudens funktion och föreslå lämpliga produkter och kosttillskott.

Makeup, färg, form och stil
Färgkunskap, makeupteknik, färga och forma fransar och bryn, lash lift. Färg- och stilanalys. Öronhålstagning.

Kroppsvård
Kroppsanalys, behandlingsmål och figurformning.

Massage
Svensk klassisk massage.

AromakemiVegetabiliska och eteriska oljors verkan och kemiska uppbyggnad.

Vaxning
Hårväxt avlägsnas temporärt med vax.

Manikyr och pedikyr
Händers, fötters och naglars uppbyggnad, nagelförändringar och nagelsjukdomar. Fila, forma och lacka naglar. Hand- och fotmassage samt permanent lackning.

Mikrobiologi och hygien
Smittspridning, sterilisering och desinficering.

Etik
Riktliner om service och kundbemötande samt ekologi och miljö.

Fysikalisk terapi/apparaturbehandlingar

Elektrisk epilering och diatermi
Permanent borttagning av generande hårväxt, fibrom (missprydande hudflikar) och ytliga blodkärl med hjälp av ström och engångsnålar.

Elektroterapi för ansikte
Behandling med borstapparat, ångapparat, högfrekvensbehandling, infraröd strålning (IR), desinkrustation och jontofores, el-/muskelstimulering, vacumsug samt micromassage.

Elektroterapi för kropp
Behandling med torrborstning, högfrekvensbehandling, djupvärmebehandling, vibrationsmassage, desinkrustation och jontofores, el-/muskelstimulering, vacumsug samt micromassage.

Fysik med apparatkunskap
Grundläggande kunskaper i fysik kombineras med användning av kosmetiska apparater.

Spaterapeututbildning

Spa
9 hela utbildningsdagar där du lär dig Kerstin Florians behandlingskoncept för ansikte och kropp. Alg- ler och aromainpackningar.

Avancerade hudvårdsbehandlingar

Microneedling
Hudföryngrande, automatisk mikronålning med engångsnålar.

Kemisk peeling
AHA-syrors verkan och uppbyggnad.

Dermabrasion
Kunskap om mekanisk peeling där korn slipar hudytan i hög hastighet.

Ultraljud
Kunskap om ljudfrekvens och hur det kan användas i hudvårdsbehandlingar.

Fördjupning i avancerad hudvård

Avancerad hudvård
Fördjupning.

Laser/IPL
Teoretiska kunskaper.

Övriga ämnen

Anatomi och Fysiologi
Kroppens uppbyggnad och funktioner.

Dermatologi
Hudens uppbyggnad, hudförändringar och hudsjukdomar.

Kemi och receptur
Kosmetisk inriktning med framställning av hudvårdspreparat.

Krämtillverkning
Kunskap om hur man tillverkar och blandar kräm.

Kost och motion
Utbildning i samspelet mellan kost, kosttillskott, motion och hälsa.

Hjärt- och lungräddning med luftvägsstopp
Grundläggande kunskaper.

Affärskunskap
En introduktion i småföretagarekonomi och försäkringar, samt säljträning.

Kundpraktik
Minst 700 timmar för 1 år, minst 1 400 timmar för 1,5 år.

Vi arbetar med en webbaserad utbildningsportal för bättre inlärning. Under skoltid arbetar vi med läroplattformen via skolans fasta datorer. Privat används plattformen med en internetansluten dator eller surfplatta.

Så ansöker du

Vad krävs?

För att söka till utbildningen ska du vara minst 18 år, ingen övre åldersgräns. För att klara av att tillgodogöra dig utbildningen krävs att du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi ser främst till dina personliga egenskaper. En hudterapeut är serviceinriktad och gillar att ge av sig själv och att hjälpa andra. Du ska också vara beredd att satsa seriöst på utbildning. Företräde har sökande med utbildning inom naturvetenskap, vård och omsorg, fotvård, estetik eller till hudterapeut närliggande område, t ex frisör, friskvårdskonsulent eller massör.

Besök och rådgivning

Vi rekommenderar dig som vill gå vår utbildning att boka in en personlig visning på skolan innan ansökan. Då får du möjlighet att se lokalerna och att prata med rektor, handledare och studenter. Efter besöket kommer du att känna dig väl införstådd i vad som krävs av dig som student och vad du kan förvänta dig både under och efter studietiden. Du bokar enkelt en tid på vår hemsida.

Ansökan

Nästa steg för att bli student på Gilda Skolan är att skicka in din ansökan. Så här går det till. Varje termin antas som mest 18 studenter i varje stad. Du ansöker online på vår hemsida. En ansökan är inte bindande utan ses endast som en intresseanmälan tills du har tackat ja till utbildningen.

Intagning sker löpande under hela året och vi tillämpar därför inte ”sista ansökningsdatum”. Efter ansökan får du i god tid före kursstart reda på om du har blivit antagen eller inte.

Examen & Intyg

Drömmer du om att bli hud- och spaterapeut? Då ska du satsa på en riktigt bra utbildning! Hos oss på Gilda Skolan får du en utbildning som både leder till auktorisation och Gesällbrev.

Svensk SHR-examen

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). SHR är en branschorganisation för hudterapeuter i Sverige. Organisationen ser till att vår utbildning håller högsta nivå för att kunna utbilda de bästa hudterapeuterna. Efter avslutad utbildning kan du ansöka om medlemskap i SHR och då titulera dig Auktoriserad hudterapeut, en titel som är viktig för att visa att du är seriös i ditt yrke. SHR har också tagit fram emblemet ”Säker hudterapeut” som innebär en extra kvalitetsstämpel att visa upp för framtida kunder.

Internationell CIDESCO-examen

CIDESCO (Comité International D´Éstetique Et De Cosmétologie) är den internationella branschmotsvarigheten till SHR. Endast sex skolor i Sverige är godkända inom CIDESCO utbildning, Gilda Skolan är tre av dem med sina utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att du som godkänd, examinerad student tilldelas detta diplom gör dig unik och du kan välja att arbeta i stort sett över hela världen inom ditt yrke.

Internationellt spa-diplom

I Gilda Skolans utbildning ingår också en en spaterapeututbildning enligt Kerstin Florians koncept. Detta innbebär att du, efter examen, även kan titulera dig som spaterapeut. Spaterapeututbildningen är mycket högt ansedd och ger mycket bra möjligheter att arbeta både i Sverige och utomlands.

Gesällbrev

Gesällbrevet är Hantverkarnas egen kvalitetsgaranti. Du som går på Gilda Skolan kan direkt efter godkänd utbildning ansöka om Gesällbrev, utan att avlägga något Gesällprov. Som SHR-godkänd hudterapeut anses du redan besitta så höga kunskaper inom ditt yrke och att momenten som ett Gesällprov innebär redan har prövats under skoltiden. Du betalar endast en administrativ avgift till Hantverksrådet och SHR för att få ut ditt Gesällbrev.

Möjlighet till extra CIDESCO-examen

Som enda skola i Sverige erbjuder vi en valfri, internationell CIDESCO-examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi.

 

CIDESCO logo     SHR logo

 

 

Kostnader

Två terminer – 95 000 kr
Kursavgiften ligger på 95 000 kr inklusive moms (76 000 kronor exklusive moms) för hela utbildningsåret och finansieras innan kursstart. Som företagare får du dra av momsen från kursavgiften.

I utbildningen ingår:
• Gilda Skolans eget diplom
• Svensk SHR-examen
• Internationell CIDESCO-examen (värde ca 3 000 kronor)
• Kerstin Florians spautbildning och diplom (värde ca 12 500 kronor)
• Diplom från Scratch Nails och Gilda Cosmetic
• Förbrukningsmaterial (hudvård, handdukar, papper m.m.)
• Kursmaterial via webbaserad utbildningsportal – för bättre inlärning
• Redskap för manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling och makeup (värde ca 7 800 kr)
• Skolväska med arbetskläder; två par byxor, två rockar, cardigan och arbetsskor (värde ca 6 300 kr)

Finansiering

Vi samarbetar med Human Finans för förmånlig delbetalning. Du kan du t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader. Du ansöker enkelt på vår hemsida.

Fortsatta studier

Efter utbildningen till hudterapeut och spaterapeut är det vanligt att man går fördjupningskurser eller en vidareutbildning. Exempel är IPL/laserbehandlingar, kosmetisk tatuering, makeup och nagelbyggnad. 

Gilda Skolan

Gå till skolans hemsida

Gilda Skolan

Hudterapeut och Spaterapeut - två utbildningar i enI vår högt ansedda utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad samt...


Läs mer om Gilda Skolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hud & SPA-terapeut - Malmö

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Gilda Skolan

Gustav Adolfs Torg 41
211 39 Malmö

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Maria
(5)
Har gått min utbildning på denna skola och är super nöjd!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hud & SPA-terapeut - Malmö från Gilda Skolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: