Visa studentum.se som: Mobil

Allmän Yrkeskurs - Fastighetsskötare

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundsvall
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2019-08-26 08:00 - Sundsvall
Sista ansökan: 2019-08-01

Allmän Yrkeskurs - Fastighetsskötare

Allmän yrkeskurs (AYK) med inriktning fastighetsskötare vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasieskolan och vill komplettera dina gymnasiebetyg, samtidigt som du ges en grund för att kunna vidareutbilda dig till fastighetsskötare på YH.

Allmän yrkeskurs (AYK)

På Allmän yrkeskurs läser du de behörighetsgivande ämnena på gymnasienivå för att uppnå grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på yrkeshögskola. När du börjar utbildningen utformar du tillsammans med din klassföreståndare en studieplanering utifrån dina tidigare studier och erfarenheter. Förutom studier är det för oss viktigt att du som individ utvecklas på det personliga planet och vi arbetar aktivt för att du ska få en stärkt självkänsla och växa som människa under din studietid.

Grundläggande behörighet

På Allmän yrkeskurs läser du bland annat följande ämnen på gymnasienivå, som vilka är de som krävs för att du ska uppnå grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på yrkeshögskola:

  • Svenska alternativt Svenska som andraspråk 1
  • Matematik 1a / b / c
  • Engelska 5
  • Naturkunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a1
  • Religionskunskap 1a1
  • Historia 1a1

Inriktningen Fastighetsskötare

Förutom att du läser de behörighetsgivande ämnena får du en grund och inblick i fastighetsskötaryrket. Detta möjliggör för att du efter avslutade studier hos oss kan vidareutbilda dig till fastighetsskötare på yrkeshögskola (YH). Att arbeta som fastighetsskötare innebär ett fritt och flexibelt arbete där du har mycket kontakt med andra människor.

I ditt framtida yrke kommer du att möta olika tekniska problem och önskemål som ska lösas. Fastighetsbranschens utbildningsnämnd tror att det i framtiden finns ett stort rekryteringsbehov av just denna yrkeskategori. 

För mer information om Allmän Yrkeskurs - Fastighetsskötare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vi har antagning för Allmän yrkeskurs vid terminsstart på hösten i augusti. För att söka till Allmän yrkeskurs krävs att du har godkänd grundskoleexamen.

Praktik

Under din studietid kommer du även att ha praktik, vilket gör att du kan förankra dina kunskaper samtidigt som du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter för ditt framtida yrkesutövande. 

Ålsta Folkhögskola Facebook

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 1000kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.

Ålsta Folkhögskola

Ålsta FolkhögskolaÅlsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är skolan för dig som vill kombinera fantastisk miljö med att få grundläggande behörighet eller utveckla och fördjupa ett intresse du redan har! Här kan du exempelvis studera: • Allmän kurs • Vokalartistlinjen • Musikerlinjen • Konstlinjen • Musikpedagog • Kvalificerad behandlingspedagog...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän Yrkeskurs - Fastighetsskötare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
840 12 Fränsta


Beställ information

För att få mer information om Allmän Yrkeskurs - Fastighetsskötare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 21 recensioner.
Se alla skolans recensioner