Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Trädgårdsmästarutbildning

Yrkeshögskolan i Enköping
Sammanfattning
Yh-utbildning
Enköping
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska

Trädgårdsmästarutbildning

trädgård

Enköping är en etablerad park- och trädgårdsstad vilket ger stora möjligheter att studera växter i sitt sammanhang. Ett moment som gör vår utbildning unik är att vi sedan 2007 låter studenterna skapa idéträdgårdar som examensarbete. Trädgårdarna är enormt uppskattade och välbesökta av Enköpingsborna och ger studenterna en värdefull erfarenhet inför kommande yrkesroll.

Trädgårdsutbildningen på Yrkeshögskolan i Enköping innehåller både teori och praktik. Som en komplettering till att vara i våra egna lokaler på Linbanegatan håller vi ofta till i Enköpings vackra parker.


En stor del av arbetet som trädgårdsmästare består av traditionellt anläggnings och underhållsarbete men trädgårdsmästaren ska även kunna arbetsleda, tänka kreativt, identifiera och gestalta lösningar utefter rådande förutsättningar. Utbildningen lägger stor vikt vid både teoretisk grund, praktisk tillämpning och kreativt gestaltningsarbete för att skapa de bästa förutsättningarna till en bred kompetensbas för yrkeslivet. Kompetenser inom växtkunskap, beskärning och trädvård, skötsel, anläggning, ledarskap och gestaltning är ett urval av utbildningsmålen för en trädgårdsmästare.

För mer information om Trädgårdsmästarutbildning , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att bli antagen till trädgårdsmästarutbildningen behöver du uppfylla en av följande punkter.

  • Du har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
  • Du har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i föregående punkt
  • Du är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
  • Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen

Särskilda förkunskaper för utbildningen trädgårdsmästareStudier

Examen, diplom m.m.

Trädgårdmästarexamen 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri

Alla YH-utbildningar berättigar till studiemedel via CSN 

Efter utbildningen

Trädgårdsektorn expanderar kraftigt och behovet av arbetskraft är mycket stor. Efter avslutad utbildning är du utrustad med aktuell och efterfrågad yrkeskunskap som ger dig mycket goda möjligheter i arbetslivet.

Allmänhetens intresse för gröna lösningar till syfte att klara av klimatförändringar ökar ständigt, men intresset blir också allt större i takt med växande krav på hållbar ekologiskt utveckling, behov av gröna miljöer för rekreation, hälsofrämjande aspekter och vår miljö.

Efterfrågan på personal med trädgårdsutbildning i allmänhet och trädgårdsmästarutbildning i synnerhet är omfattande vilket skapar goda möjligheter till arbete efter avslutad utbildning. 96 % av de senaste två årens avgångsklasser har jobb inom 6 månader, antingen som anställd eller egenföretagare.

Möjliga yrken efter examen

  • Trädgårdsmästare
  • Trädgårdsanläggare
  • Park- och kyrkogårdschef
  • Trädgårdsföreståndare
  • Kyrkogårdsföreståndare
  • Parkförvaltare

Yrkeshögskolan i Enköping

Yrkeshögskolan i Enköping

Välkommen till Yrkeshögskolan i Enköping! Här har vi producerat framgångsrika, eftertraktade och aktuella utbildningar mot kompetensbehov under närmare två decennier. Vi erbjuder eftergymnasiala YH-utbildningar som förbereder dig för en tydlig yrkesroll. Teori varvas med praktik och utbildningarna skräddarsys i nära...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Enköping och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trädgårdsmästarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Yrkeshögskolan i Enköping

Yrkeshögskolan i Enköping

Linbanegatan 12, plan 1
745 34 Enköping

Tel: 0171-62 50 75
Mobil 0171-62 50 75
yh.enkoping.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Pelle
(5)
En fantastisk utbildniDg med mycket kompetenta lärare. de bästa inom respektive område gjorde att jag fick kunskaper jag inte skulle fått någon annanstans.
Pelle
(5)
Kanonutbildning. Vi hade Enköpings fantastiska parker som klassrum och otroligt duktiga lärare.
Mattias
(4)
Jag läste på Mälardalens trädgårdsmästarutbildning för några år sedan, och det absolut bästa var lärarnas oerhörda spetskompetens. De ansvariga för utbildningen hade fått fram de bästa inom sina respektiva områden och jag är så glad att fått ta del av deras kunskaper.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Trädgårdsmästarutbildning från Yrkeshögskolan i Enköping, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: