Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Byggnadsingenjörer som står över ett ritbord

Byggnadsingenjörer

Byggnadsingenjör (byggingenjör)

Som byggnadsingenjör har du koll på helheten i hela byggnadsprocessen.

En byggnadsingenjör har ett fritt och omväxlande yrke. Arbetet sker inne på kontor eller ute på en byggarbetsplats. I rollen ingår att driva byggprojekt från start till mål. Du har kunskap om var, när och hur man kan bygga samt med vilka material. Du har koll på helheten i hela byggnadsprocessen och kan på så sätt förbättra Sveriges infrastruktur.

Byggnadsingenjör Hållbarhet

Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle?

Byggnadsingenjör med inriktningen Hållbart byggande leder till arbete i produktion av ny- och ombyggnationer med fokus på olika aspekter av hållbarhet, exempelvis genom materialval och energieffektivisering. EU:s miljömål och energieffektiviseringsdirektiv innebär många utmaningar och spännande frågeställningar för den som är intresserad av byggande och miljö. Att använda nya material och konstruktioner, jämföra energiförbrukning och miljöpåverkan med hjälp av olika programvaror och att informera och skapa engagemang hos boende – allt detta är steg mot en hållbar utveckling. Det krävs en omfattande kompetensutveckling mot uthålligt byggande, miljö och säkerhet inom branschen. 

Byggnadsingenjör ROT

Är du intresserad av att renovera och bygga om äldre hus och byggnader?

ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Som byggnadsingenjör inom ROT har du rätt kompetens för att utföra byggnadsvård och underhåll på äldre byggnationer. Arbetet handlar mycket om byggtekniker samt lagar och förordningar. Just nu sker det stora renoverings- och ombyggnadsarbeten av miljonprogram och andra äldre byggnader i Sverige som kräver personal med fördjupad kunskap inom ROT. Detta yrke passar dig som vill arbeta specialiserat och metodiskt och som finner ett intresse i att bevara äldre byggnader.

Är du intresserad av att utbilda dig till byggnadsingenjör? Hitta din utbildning:

Byggnadsingenjör


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 02 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-10

Anläggningsingenjör

Vill du arbeta med samhällsutveckling och infrastruktur? Framtiden som anläggningsingenjör ser väldigt ljus ut! Som anläggningsingenjör är du en viktig nyckelperson. Du arbetar med att planera och driva framtida bostads- och infrastruktursatsningar. Det handlar även om långsiktiga storsatsningar inom kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Ofta är det projekt med stora investeringar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-09

Betongingenjör

Som betongingenjör är du specialist på byggmaterialet betong och bedömer betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden. Vill du bli specialist på byggmaterialet betong och bedöma betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden? Betong är ett industriellt framtaget material och används bland annat i byggandet av broar, tunnlar och bostäder.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-28

Mätningstekniker / Mätningsingenjör

Tycker du om att jobba både inom- och utomhus och med datorn som hjälpmedel? Då kan mätningsingenjör eller mätningstekniker passa dig. Läs mer om yrket här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in