Studera vid ett toppuniversitet i Australien

I Australien hittar du flera av världens främsta universitet – ta reda på fördelarna med att studera i Australien och vilka universitet som ligger högt upp på listorna över landets (och världens) bästa! 

Vy över Sydney kvällstid

Vill du ha en universitetsutbildning av riktigt hög kvalitet, kunna arbeta utanför studierna och ha en härlig upplevelse utomlands? Då är studier vid ett universitet i Australien något för dig.

Det finns många anledningar till att studera i det soliga landet down under. I Australien hittar du några av världens främsta universitet med ett stort utbud av utbildningar inom olika spännande ämnen. Med ett studentvisum kan du också extrajobba vid sidan av dina studier om du vill. Det är lätt att fastna för den avslappnade kulturen, det varma klimatet och arbetsmöjligheterna. I så fall kan du förlänga din vistelse, något som kan vara svårare i andra länder.

Universitetsutbildning i världsklass

Du kan vara trygg med att inte vara ensam som internationell student i Australien. Australien har nämligen flest internationella studenter per invånare i hela världen. Landet är också särskilt populärt bland svenska studenter. Australien är känt för den höga utbildningskvaliteten jämfört med andra länder. Du kan hitta majoriteten av de australiska universiteten på globala universitetsrankninglistor som THE och QS, tillsammans med världens främsta universitet. 

Australiens 5 främsta universitet

#i Australien #i världen
Australian National University (ANU) 1 31
University of Sydney 2 40
University of Melbourne 3 41
University of New South Wales (UNSW) 4 44
University of Queensland (UQ) 5 46

Fler toppuniversitet i Australien

Macquarie University

Macquarie University i Sydney en av de högst rankade universiteten i Australien på plats tio. Dessutom är universitetet rankat på plats 175 i världen. Universitetet är fokuserat på utveckling och står bakom flera stora innovationer, bland annat cochleaimplantatet för hörselskadade. Om du vill studera i en storstad och gå en utbildning som är kreativ och nyskapande kan Macquarie University passa dig. 

James Cook University

Om du drömmer om en framtid inom marinbiologi är detta skolan för dig! James Cook University är Australiens ledande forskningsuniversitet med inriktning på tropikerna. Skolan är högt rankad inom flera områden, bland annat plats 92 i världen för utbildningar inom miljövetenskap, plats fyra i Australien för utbildningar inom turism, topp 100 i världen för jord- och marinvetenskap, plats ett för forskning om marin- och sötvattenbiologi och plats två i världen för forskning om bevarande av biologisk mångfald.

University of Technology Sydney

Om du är ute efter en praktisk och yrkesinriktad utbildning så kan University of Technology Sydney (UTS), ett av Australiens mest moderna universitet, vara något för dig. Universitetet grundades 1981 och är rankat som det bästa unga universitetet i Australien. UTS ligger på plats elva i världen bland universitet som är yngre än 50 år.

Bond University

Vill du plugga på ett lite mindre universitet kan Bond University vara ett bra alternativ. Skolan är listad på topp 20 i THE:s ranking över världens främsta små universitet. Bond University ligger i staden Gold Coast i södra Australien och universitetet har blivit utsett till ett av världens bästa “Beach side universities”. Bond har cirka 6 000 studenter och flest lärare per student i hela landet, vilket gör det till ett personligt universitet med stort fokus på varje individ.

Edith Cowan University

Ett prisvärt alternativ för studier i Australien är Edith Cowan University i Perth. Universitetet har fått högsta betyg av Good Universities guide 14 år i rad och är det billigaste alternativet i Australien för Study abroad. Edith Cowan University är västra Australiens yngsta universitet och likt UTS med på listan över världens främsta unga universitet. Här kan du välja mellan en stor variation av spännande ämnen. 

Se alla utbildningar i Australien

Jobba och plugga samtidigt 

För att studera i Australien behöver du ansöka om ett studentvisum. Du kan ansöka om visum efter att du fått antagningsbesked från skolan. I Australien är det tillåtet att extrajobba vid sidan av studierna när du har ett studentvisum – en boost både för din budget och för ditt CV. Det ger dig också en ännu mer autentisk upplevelse av samhället och kulturen. Du får börja jobba efter kursstart och ditt extrajobb får vara på max halvtid. 

Ditt studentvisum ger dig möjlighet att stanna kvar i landet i 1–3 månader efter att dina studier är avslutade. Om du vill stanna ännu längre och jobba efter dina studier kan du ansöka om ett arbetsvisum.

Källor: topuniversities.com, gooduniversitiesguide.com, timeshighereducation.com, studyinternational.com, cwur.org

Denice Karlsson

Denice Karlsson

Digital Content Manager (Visa mer)
Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på studentum.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt eftergymnasial utbildning. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om utlandsstudier, antagning, behörighet och andra studierelaterade ämnen på studentum.se. Utöver skribent är hon även projektledare för sajtens årliga målgruppsundersökning Studentrapporten. Denice är bosatt och jobbar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton. (Mindre)

Om

Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på studentum.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt eftergymnasial utbildning. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om utlandsstudier, antagning, behörighet och andra studierelaterade ämnen på studentum.se. Utöver skribent är hon även projektledare för sajtens årliga målgruppsundersökning Studentrapporten. Denice är bosatt och jobbar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton.

Annonser