Visa studentum.se som: Mobil
Vy över Sydney kvällstid

Studera vid ett toppuniversitet i Australien

Vill du ha en universitetsutbildning av riktigt hög kvalitet, kunna arbeta utanför studierna och ha en härlig upplevelse utomlands? Då är studier vid ett universitet i Australien något för dig.

Det finns många anledningar till att studera i det soliga landet down under. I Australien hittar du några av världens främsta universitet med ett stort utbud av utbildningar inom olika spännande ämnen. Med ett studentvisum kan du också extrajobba vid sidan av dina studier om du vill. Det är lätt att fastna för den avslappnade kulturen, det varma klimatet och arbetsmöjligheterna. I så fall kan du förlänga din vistelse, något som kan vara svårare i andra länder.

Universitetsutbildning i världsklass

Du kan vara trygg med att inte vara ensam som internationell student i Australien. Australien har nämligen flest internationella studenter per invånare i hela världen. Landet är också särskilt populärt bland svenska studenter. Australien är känt för den höga utbildningskvaliteten jämfört med andra länder. Du kan hitta majoriteten av de australiska universiteten på globala universitetsrankninglistor som THE och QS, tillsammans med världens främsta universitet. 

Australiens 5 främsta universitet

#i Australien #i världen
Australian National University (ANU) 1 31
University of Sydney 2 40
University of Melbourne 3 41
University of New South Wales (UNSW) 4 44
University of Queensland (UQ) 5 46

Fler toppuniversitet i Australien

University of Technology Sydney

Om du är ute efter en praktisk och yrkesinriktad utbildning så kan University of Technology Sydney (UTS), ett av Australiens mest moderna universitet, vara något för dig. Universitetet grundades 1981 och är rankat som det bästa unga universitetet i Australien. UTS ligger på plats elva i världen bland universitet som är yngre än 50 år.

Bond University

Vill du plugga på ett lite mindre universitet kan Bond University vara ett bra alternativ. Skolan är listad på topp 20 i THE:s ranking över världens främsta små universitet. Bond University ligger i staden Gold Coast i södra Australien och universitetet har blivit utsett till ett av världens bästa “Beach side universities”. Bond har cirka 6 000 studenter och flest lärare per student i hela landet, vilket gör det till ett personligt universitet med stort fokus på varje individ.

Edith Cowan University

Ett prisvärt alternativ för studier i Australien är Edith Cowan University i Perth. Universitetet har fått högsta betyg av Good Universities guide 14 år i rad och är det billigaste alternativet i Australien för Study abroad. Edith Cowan University är västra Australiens yngsta universitet och likt UTS med på listan över världens främsta unga universitet. Här kan du välja mellan en stor variation av spännande ämnen som:

  • Cyber Security/Counter Terrorism
  • Security
  • Music
  • Acting
  • Design
  • Business
  • Law
  • Exercise & Sports Science 
  • Engineering

Se alla utbildningar i Australien

Jobba och plugga samtidigt 

För att studera i Australien behöver du ansöka om ett studentvisum. Du kan ansöka om visum efter att du fått antagningsbesked från skolan. I Australien är det tillåtet att extrajobba vid sidan av studierna när du har ett studentvisum – en boost både för din budget och för ditt CV. Det ger dig också en ännu mer autentisk upplevelse av samhället och kulturen. Du får börja jobba efter kursstart och ditt extrajobb får vara på max halvtid. 

Ditt studentvisum ger dig möjlighet att stanna kvar i landet i 1–3 månader efter att dina studier är avslutade. Om du vill stanna ännu längre och jobba efter dina studier kan du ansöka om ett arbetsvisum.

Källor: topuniversities.com, gooduniversitiesguide.com, timeshighereducation.com, studyinternational.com

Senast uppdaterad: 22 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-08-26

Varför är det populärt att gå på college i USA?

För dig som vill påbörja din studieresa utomlands är college i USA ett bra alternativ. Se vilka skolor som är mest populära bland svenska studenter och hitta roliga praktiska kurser eller börja bygg din kandidatexamen på ett college som passar dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-01-28

Vill du plugga utomlands? Åk på ett utbyte!

Else Mikkelsen Båge pluggar medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik vid Uppsala universitet. Hösten 2018 gjorde hon ett utbyte inom programmet och åkte till Skottland för att studera på The University of Edinburgh. Läs mer om hennes upplevelse här!
Artikeln är ett gästinlägg skriver av Studentjob.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-01-29

Maxa chanserna att komma in på din drömutbildning

HJÄLP! Jag har dåliga betyg, dags att säga hejdå till utbildningarna med höga antagningspoäng. Eller? Nej då, det finns flera vägar att ta. 

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in