Komplettera på komvux och urvalsgrupper?

21 sep 2012
FRÅGA
Hej,

Jag gick ut gymnasiet 2011 och läste 2500 poäng. Jag vill nu göra prövning i några ämnen för att höja mitt snittbetyg (har dock minst godkänt i alla ämnen). 1. Kan man sänka sitt betyg i en kurs genom att få ett lägre betyg på prövningen än i gymnasiet? 2. Kommer jag med höjda betyg genom prövningar hamna i två urvalsgrupper (ej kompletterat och kompletterat) när jag söker till universitet/högskola? 3. Hur vet jag att mina nya betyg från en prövning är registrerade i "systemet"?

Tack på förhand,
Veronika

Svar:

31 okt 2012

Hej,

Först vill jag be om ursäkt för det sena svaret. Vi får in hundratals frågor varje vecka och har ibland svårt att hinna svara på alla i tid.

Du kan endast höja betyget i en prövning. Ja, du kommer hamna i två urvalsgrupper: Den "vanliga" med dina gamla betyg samt i kompletteringsgruppen med dina nya högre betyg.

Du kan behöva skicka in betygen själv via post för att de ska registreras till antagningen. Du får information om detta i samband med din ansökan.

Du kan läsa mer om att komplettera på Komvux här.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀