Tandsköterska

09 aug 2023
FRÅGA
Hejsan! Jag har lite frågor angående utbildningen för att bli tandsköterska. Jag kompletterar just nu mina betyg från gymnasiet och har tre ämnen kvar (inklusive gymnasiearbetet). Jag undrar vad ni har för krav för att köpa eran utbildning? Jag såg att det krävs godkänt i Matte, Engelska och Svenska, vilket jag har.
Hur funkar det med det praktiska ämnena eller finns det sådana? Har man mycket kontakt med läraren? Hur funkar proven? Jag arbetar just nu 80% och har tänkt kombinera detta med arbetet. Hur funkar praktiken? Är det 12 veckor sammanhängande, och är det absolut sista jag gör i utbildningen?
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Med vänlig hälsning,

Svar:

10 aug 2023

Hej,

Vad roligt att du vill bli tandsköterska! Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning. Tänk på att att tandsköterskeutbildingen också finns som YH-utbildning, vilket är en kostnadsfri studieform så kolla gärna på den också här: https://www.studentum.se/utbildning/yh-utbildning-tandskoterska/a70-c3736.

Lycka till! /Petra,SYV

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀