Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Hur blir man medicinsk sekreterare?

29 aug 2022
FRÅGA
Hej!

Jag har tidigare studerat till sjuksköterska men känner tyvärr att det inte är rätt yrkesval för mig. Jag tycker att sjukvården är intressant men har insett att jag skulle trivas bättre med att ha ett administrativt jobb. Jag har nyligen börjat studera till medicinsk sekreterare och tror att det är ett jobb som jag skulle kunna trivas med. Min fråga är om man på något sätt kan jobba som medicinsk sekreterare eller administratör inom sjukvården utan att behöva gå en medicinsk sekreterarutbildning i och med att jag har en sjuksköterskeutbildning i botten? Alternativt om man kan läsa enstaka kurser för att på så sätt bygga ihop en egen utbildning utan att behöva läsa hela yrkesutbildningen som är på 2 år?

Vilket alternativ skulle ni ge som förslag om man vill jobba som medicinsk sekreterare men inte vill lägga ner mer tid än nödvändigt på utbildningen?

Tacksam för snabb återkoppling :)

Svar:

30 aug 2022

Hej,

Du kan kontakta de arbetsgivare du vill jobba för och fråga om vilken bakgrund de kräver av sina anställda. Det vanligaste är nog att man är utbildad till just medicinsk sekreterare men det kan finnas arbetsgivare som tycker att din utbildningsbakgrund och erfarenhet är intressant.

Lycka till! /Petra, SYV

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀