Vad ska jag läsa på Komvux?

22 aug 2022
FRÅGA
Hej!
Mitt namn är Fanny wiström och jag hör av mig för att fråga angående utbildning. Jag gick fordon i gymnasiet och ångrar egentligen mitt val. Nu i efterhand vill jag plugga till sjuksköterska. Jag är medveten om att jag behöver fler ämnen för att ens vara behörig för att komma in. Dvs matte, naturkunskap och högre nivå svenska osv. Det är några ämnen som jag saknar från mitt gymnasium.

Nu är min fråga ifall jag på något sätt kan läsa upp ämnena och vad som är bäst. Jag är medveten om att jag kan läsa upp ämnen. Men jag vet inte om jag ska rikta mig till kurspaket eller enstaka ämnen eftersom det är flera ämnen. Finns det något kurpaket som kan komplettera de betygen? Och en generell fråga med matten så har jag problem med matte och måste nog studera upp från grunden. Min matte ligger på E/D och det är mattematik 1a. Jag har svårt för matte men det är inga problem om jag lär mig, jag har hamnat efter tidigare under några år och nu är det ett problem.

Tack för svar!
Med vänliga hälsningar //

Svar:

30 aug 2022

Hej,

Du kan läsa de kurser du vill på Komvux/vuxenutbildningen i din kommun. Så kolla på deras hemsida vilka kursstarter som finns och sök till de som passar dig. Jag skulle gissa att det är snabbast för dig att bara läsa de kurser du behöver men jag känner inte till vilka kurspaket som finns så fråga Komvux om detta.

Lycka till! / Petra,SYV

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀