Hur funkar utbildningen?

14 apr 2022
FRÅGA
Hej! Jag vill börja läsa ämneslärarprogrammet inriktining åk 7-9, och har hittat ett program på UU som innefattar 330 högskolepoäng. Jag läste på er hemsida att 300 = 5 år, men på Uppsalas universitets kursplan stor det att dessa 330 poäng fördelas på 10 terminer vilket är 5 år. Hur går det ihop?

Min andra fråga är ifall man bara vill läsa ämneslärarprogrammet inriktining åk 7-9, men det bara finns inriktningen för gymnasie, kan man gå en del av utbildningen och få behörighet för åk 7-9 och inte för gymnasiet? Det känns onödigt att gå ett år extra för en behörighet man inte vill ha. Det här kanske blev konstigt formulerat men hoppas ni förstår ändå! :)

Svar:

18 apr 2022

Hej,

Du måste fråga UU om hur de har fördelat poängen över de fem åren. Kanske läser man extra mycket i perioder för att få in de extra 30 poängen? Du kan inte ändra i de program som finns. Men du kan alltid kontakta skolan och fråga om det finns ett annat alternativ.

Lycka till! /Petra,SYV

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀