Utbildning till flygvärdinna/cabin crew

28 maj 2010
FRÅGA
Hejsan jag är intresserad av att läsa till flygvärdinna...
Behövs det något mer än avslutad gymnasialutbildning?
Är alla kurser och utbildningar lagda så man är berättigad CSN-bidrag?
Vart är bäst utbildninggen, framförallt vilken av alla dem 16 som ni hade på hemsidan ska man söka?

Tack på förhand

Svar:

Hej!

Det var många frågor och jag ska göra mitt bästa för att svara på dem.

Behörighetskraven kan se olika ut på olika utbildningar. En del har även vissa gränser för hur lång du måste vara och att du inte får ha synliga tatueringar. Många vill även att man kan fler språk än svenska för att kunna ge passagerarna så bra service som möjligt. Mitt tips är att du kontaktar skolorna för mer information.

Vanligtvis så är utbildningarna till flygvärdinna/cabin crew förlagd till privata yrkesskolor där man oftast inte får något studiemedel från CSN. Skolorna kan då ha andra sätt för dig att finansiera din utbildning.

Det är mycket svårt att säga vilken utbildning som är bäst. Det du kan göra är att jämföra dem med varandra när det gäller priser, antal elever per klass, vad som ingår i kursavgiften, var gamla studenter arbetar idag mm. Om du har möjlighet kan det vara bra att hälsa på skolan för att se hur lokalerna ser ut och träffa lärare. Kanske kan du även få kontakt med gamla elever som kan berätta om sina erfarenheter från skolan.

Lycka till med dina framtida studier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀