Distansutbildningar

01 mar 2010
FRÅGA
Hej

Jag har en fråga. Om man bor i en annan kommun än Stockholm stad kan man söka till distansutbildning eller behöver man söka genom sin egen kommun?

Svar:

Hej,

Att studera på distans öppnar nya vägar för dig som vill läsa en speciell utbildning utan att behöva flytta till ny ort. Idag erbjuder de flesta universitet och högskolor studier på nätet, både hela utbildningar och kortare kurser.

För att du över huvud taget ska kunna studera på distans krävs en dator och internetuppkoppling. En del kurser är helt nät- eller webbaserade vilket betyder att du aldrig behöver resa till högskolans campusort, varken vid introduktioner eller för tentamenstillfällen. Dock finns det ett fåtal som kräver ett visst antal möten under kursen. Andra utbildningar har sina möten på olika lärcentra runtom i landet och då kan det vara smidigt, men inte nödvändigt, att bo geografiskt nära och det underlättar om du redan från början tar reda på när och var kursens möten ska äga rum.

Hoppas du hittar din utbildning!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀