Läsa upp IG från gymnasiet

27 maj 2013
FRÅGA
Hej! Jag går ut gymnasiet om ett par dagar. Har dock IG i svenska A och B och ett par andra ämnen, så jag får alltså inget slutbetyg. Jag vill fixa till detta inför nästa år!

Jag undrar,
1) Måste jag göra om hela IG kursen eller gör jag moment som jag har misslyckats på? I svenska A och B saknar jag den muntliga delen, gör jag bara den muntliga delen på komvux då? Eller måste jag göra om hela kursen?

2) Kan man läsa A och B kurser samtidigt? Ifall jag vill läsa svenska A och B samtidigt istället för att vänta tills jag har godkänt i svenska A för att börja läsa B.

Tack.

Svar:

27 maj 2013

Hej,

vi är en marknadsföringstjänst för utbildningar och har tyvärr inga studie- och yrkesvägledare på plats. Jag skulle nämligen råda dig att ta kontakt med din SYV på din gymnasieskola för att få ett helt korrekt svar.

Vad man kan säga om ditt fall är att om du har IG/F i ditt slutbetyg har du möjlighet att inom ett år efter studenten göra särskild prövning som omfattar hela kursen enligt den nationella kursplanen. När du gör en särkild prövning kan samtliga betygssteg förekomma. Du kan alltså få IG, G, VG och MVG eller F, E, D, C, B, A För att göra en särkild prövning brukar du få betala runt 500 kronor per kurs. 

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀