Kan jag jobba som lärare i England?

21 maj 2013
FRÅGA
Hej!

Min plan är att studera lärare på distans då jag flyttar ihop med min pojkvän som bor i London.

Om man har en svensk lärar-utbildning, finns det då någon chans att man kan bli lärare i t ex England? Behöver jag någon annan utbildning då? T ex internationell lärare eller något liknande.

Svar:

23 maj 2013

Hej!

Det finns absolut en chans att du kan jobba som lärare i England om du flyttar dit. Om du har utbildat dig i Sverige kommer det inte vara några problem att undervisa i England.

Det kan finnas specialvillkor som du måste anpassa dig efter när du ska undervisa i England. Alla skolor har ju olika regler, men detta blir du självklart informerad om, om du söker en specifik tjänst. Behörighet för att undervisa i England kan du söka genom General Teaching Council.

Jag tror att du kan få mycket hjälp av din skola om du pratar med dem. Det är inte speciellt ovanligt att svenskar åker till England och jobbar som lärare, så jag tror skolorna i Sverige har en del erfarenhet av detta att dela med sig av.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀