Visa studentum.se som: Mobil

Volymfransar

Leep
Sammanfattning
Utbildare: Leep
Utbildningstyp: Yrkesvux/Program (Komvux)
Utbildningsort: Malmö
Längd: 1 dag
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Startdatum: Flera kursstarter varje termin - Malmö
Sista ansökan: Löpande

Volymfransar

Volymfransar

En mycket bra påbyggnadsutbildning för dig som är fransstylist. Volymfransar är den perfekta kompletteringen för dig som behärskar singelfransar och vill öka din repertoar och erbjuda betydligt större variationsrikedom till dina kunder.

Volymfranstekniken, även kallad ”russian lashes” men även 3D, 4D osv ger dig möjlighet att skapa fransar med fantastisk volym och imponerande intryck. Denna utbildning är en vidareutbildning som förutsätter att du redan behärskar och arbetar med singelfransar. Till exempel att du gått vår utbildning Diplomerad Fransstylist eller har motsvarande kunskaper från annan utbildning. 

En intensiv heldag med praktiska övningar och teori

Utbildningen består av en lärorik heldag på skolan i Malmö som vi fyller med teori och praktiska övningar. Vi erbjuder även en kortare telefonuppföljning några veckor efter kursen till dig som önskar.

Våra utbildningar gör dig trygg i yrket

Alla våra grund- och vidareutbildningar är utformade för att lära göra dig redo och trygg att jobba med det du utbildat dig i. Denna vidareutbildning är inget undantag utan lär ut alla de kunskaper du behöver för att komma igång och jobba yrkesmässigt med volymfransar.

Kit med produkter och verktyg ingår

För att du ska bygga upp trygghet ingår i kursavgiften ett kit med produkter och verktyg så du kan träna några gånger på egen hand efter kursdagen så du känner att du har full koll på tekniken och känner dig redo ta kunder. Detta kit har ett värde på ca 2.200 kronor och ingår i kursavgiften

För mer information om Volymfransar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav för vår utbildning inom volymfransar

Utbildningen är en påbyggnadsutbildning som kräver att du behärskar singelfransmetoden fullt ut och är väl förtrogen med applicering av singelfransar.

  • Du förväntas veta hur du handskas med de material och verktyg som används vid fransförlängning.
  • Du bör vara bekant med olika franssättningar och vad som är estetiskt passande för olika typer av fransar, ögonformer och kundönskemål.
  • Du förväntas kunna jobba med fransapplicering i relativt bra tempo samtidigt som du behärskar precisionsarbetet.
  • Du kan behöva intyga skriftligen att du uppfyller de förkunskapskrav som anges här, exempelvis om du är självlärd eller gått annan fransstylistutbildning än vår egen. 
  • Du har eget ansvar för att ha med dig egen modell till den praktiska träning du gör på skolan under kursdagens eftermiddag. Observera att din modell ska vara minst 18 år gammal och inte ha någon form av syntetfransar applicerade utan vara helt ”naturell”.
  • Denna påbyggnadsutbildning innehåller inga avsnitt om produktsäkerhet, hantering av och härdplaster eller därmed sammanhängande. Som aktiv fransstylist förutsätts du känna till och uppfylla de krav som ställs på fransstylister enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2014:43, 37 f §).

Framtid

Efter genomförd utbildning i volymfransar kan du

  • Arbeta yrkesmässigt med tekniken för volymfransar. 
  • Erbjuda betydlig fler alternativ och större utbud till dina franskunder
  • Behärska teknik för att skapa ett varierat slutresultat.
  • Erbjuda professionell fransförlängning för vardag, fest, foto och bröllop enligt kundens specifika önskemål.

Leep

Leep

Vill du bli frisör, makeupartist, nagelterapeut eller fransstylist? Hos Leep finns en skönhetsutbildning som passar just dig. Dessutom har du möjlighet att utforma din utbildning efter egna behov. Leep brinner för att ge dig kunskaper och är stolta över att...


Läs mer om Leep och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Volymfransar

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Leep

Leep

Kalendegatan 10
211 35 Malmö

Tel: 073-156 96 00
Mobil 073-156 96 00
www.leep.se

Beställ information

För att få mer information om Volymfransar via mejl, fyll i följande uppgifter: