Visa studentum.se som: Mobil

IT-projektledare

JENSEN yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
3 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad

IT-projektledare

Läs en IT-utbildning till IT-projektledare!

Vill du bli IT-projektledare? Gå en YH-utbildning!

Utbildningen riktar sig till dig som på bara tre terminer vill ta ett karriärsteg och bli IT-projektledare. Det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden och i din framtida roll kommer du att kunna leda nationella och internationella projekt inom IT-området med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt.

LIA på spännande företag
Undervisningen sker i klassrum med kompetenta föreläsare från branschen. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, så kallad LIA (Lärande i arbete). Många av företagen som har tagit emot våra studenter på LIA  har varit så nöjda att de erbjudit dem anställning direkt efter utbildningen, och 90 % av de som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch.

Utbildningsinnehåll
Utbildningen ger dig kunskap om hur en IT-avdelning arbetar och vanligt förekommande vokabulär inom IT-projektens olika leveransformer. Den behandlar de vanligaste förekommande projektmetodikerna (PROPS, PRINCE2, PMP osv) och de vanligaste förkommande projektleveransformerna (Agil, SCRUM osv). Du får lära dig mer om riskerna inom IT-projekt samt att följa dess processer och strukturer. Vidare kommer du få färdigheter i bland annat att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt. Du får kunskaper om affärsnyttan och ekonomin i IT-projekt samt hur du hanterar svåra samtal och gruppdynamiska processer. I den klassrumsförlagda delen av utbildningen ligger fokus på att ge en teoretisk grund för yrkesrollen medan LIA-perioden ger dig praktiska kunskaper samt möjlighet till val av inriktning.

Det här blir du
Efter utbildningen kommer du kunna arbeta självständigt som projektledare i nationella och internationella projekt inom IT-området med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik.

Längd: 3 terminer varav en tredjedel praktik

Företag i ledningsgruppen:
Bolero, eWork, Grensman & Grensmans, Metier, Wise IT och ZoCom

För mer information om IT-projektledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

JENSEN yrkeshögskola

JENSEN yrkeshögskola

Tillsammans med JENSEN yrkeshögskola tar du första steget mot din nya karriär! Skolans utbildningskoncept ”Träning för verkligheten” innebär en helhetssyn på vad som krävs för att du ska lyckas med dina studier, utvecklas som person och bli framgångsrik i din...


Läs mer om JENSEN yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-projektledare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

JENSEN yrkeshögskola

Lindholmspiren 5
417 56 Göteborg

Tel: 08-450 22 00
www.jensenyh.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

ulrika
(5)
Hugo Sundberg
(5)
Utbildningen var givande. Den var mycket krävande i vissa aspekter som t.ex eget sökande av praktikplats. Detta lärde jag mig dock väldigt mycket av att göra själv.
Beställ information

För att få mer information om IT-projektledare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner