Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Utbildningar i Örebro

Bli en del av mötesplatsen i Örebro

Funderar du på att plugga i Örebro? Vill du läsa på universitet, YH-utbildning eller en yrkesutbildning? Örebro kan erbjuda det mesta inom utbildning. Staden är utsedd till en av Sveriges bästa studentstäder och har något för de flesta!
Visar 1-20 av 123 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 123 träffar
1
2
3
4
...
7

Mer om Utbildningar i Örebro

Antalet invånare i Örebro har ökat stadigt under de senaste åren. Just nu är staden den sjätte största i Sverige med sina drygt 107 000 invånare. Antalet studenter i Örebro uppgår till cirka 16 000. Läsåret 2010/2011 utsågs Örebro till Sveriges bästa studentstad. Med bostadsgaranti för studenter, ett brett utbud av nöjen och aktiviteter och goda kommunikationsmöjligheter är det inte svårt att förstå varför!

Örebroutbildning

Förutom utbildning så är huvudnäringarna i Örebro handel, industri och logistik. Att staden har blivit något av ett logistiskt centra beror mycket på den höga befolkningstillväxten tillsammans med stadens geografiska läge mitt i mellansverige. Flera stora företag har sökt sig hit, framförallt för upprättande av centralager. Tolv kilometer från citycentrum ligger Örebro Airport som är en av Sveriges mest trafikerade.

Du som är idrottsintresserad kommer med stor sannolikhet att trivas i Örebro. Kajakpaddling, fotboll, tennis, fäktning och aerobics är bara några av de sporter som går att utöva i staden. Kilsbergen, beläget endast två mil från Örebro, erbjuder alpinanläggning och preparerade längdskidspår under vintermånaderna.

Studentbostäder i Örebro

Örebro erbjuder alla universitetsstudenter bostadsgaranti genom Örebrobostäder AB (ÖBO). Utbudet av studentbostäder är stort och hyrorna är bland de lägsta i Sverige. Studentbostäderna är belägna i ett tiotal områden utspridda över staden och går att hyra möblerade eller omöblerade. Du som kommer in sent på din utbildning och därmed inte hunnit anmäla intresse för studentboende får hjälp med akutboende till en början.

Nu när du har löfte om bostad och ett aktivt studentliv är det bara en sak som fattas – rätt utbildning! Klicka på länkarna här nedan för att läsa mer om de olika former av utbildning som ges i Örebro. Lycka till!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Örebro
» Yh-utbildningar i Örebro
» Folkhögskoleutbildningar i Örebro
» Yrkesutbildningar i Örebro

Jämför dina favoriter